Световноизвестният чешки певец Карел Гот почина на 80-годишна възраст, съобщи

...
Световноизвестният чешки певец Карел Гот почина на 80-годишна възраст, съобщи
Коментари Харесай

Почина чешката легенда Карел Гот

Световноизвестният чешки артист Карел Гот умря на 80-годишна възраст, заяви ТАСС. Агенцията цитира изказване на продуцентката на изпълнителя Анета Щолцова.

"Карел Гот се спомина малко след среднощ във вторник ", съобщи Щолцова. "Той умря, заобиколен от фамилията и околните си ".

Припомняме, че преди към месец той бе диагностициран с остра миелоидна левкемия. Легендарният артист самичък заяви за заболяването си, само че също по този начин показа, че не счита да се предава и че ще се бори с подлото заболяване.

Карел Гот (на чешки: Karel Gott) е чешки артист, именуван крал на чешката поп музика. Той е измежду чешките артисти с най-голяма международна известност.

През 1960 година стартира да учи оперно пеене в Пражката консерватория. В края на 1960-те години изнася концерти в Лас Вегас. След Пражката пролет през 1968 година, употребявайки славата и известността си, оказва помощ на други създатели, като извършва техни песни. Бил е почетен посетител на фестивала "Златният Орфей " през 1974 и 1986 година. През 1990 година взема решение да приключи кариерата си, само че по-късно трансформира решението си и продължава да работи над нови албуми.

През 2014 година е разгласен за „ Абсолютен славей “ на чешката поп музика.

Има 2 дъщери от разнообразни връзки и 2 по-малки дъщери от брачната половинка си, с която подписва брак през 2008 година.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР