Световноизвестният черен комик Кевин Харт попадна в черния списък на

...
Световноизвестният черен комик Кевин Харт попадна в черния списък на
Коментари Харесай

Кевин Харт – В черния списък

Световноизвестният черен комедиант Кевин Харт попадна в черния лист на политически правилните комисари по културата и беше заставен да се отдръпна от уговорката си да води премиите “Оскар ” в края на февруари следващата година. Причината са остарели мнения в “Туитър ”, които левите либерали осъдиха като “хомофобски ”. Харт се беше извинявал за тях още преди години, само че това се оказа незадоволително. Последва брутална и координирана офанзива против комика плюс напън от Академията за ново опрощение. В последна сметка Харт разгласи, че се отхвърля да води. Но е явно, че решението му идва като резултат от насила и свирепа политкоректна атака.

Кевин Харт е извънредно сполучлив комедиант и артист, шоумен с огромно въздействие и десетки милиони почитатели в обществените мрежи. Той стартира като стенд-ъп производител на комизъм по американските подиуми преди да покори огромното комерсиално кино с функции в разнородни сполучливи филми като “Джуманджи 2 ”, “Ченге за един ден ” и “Агент и 1/2 ”. Той в никакъв случай не е бил от най-провокативните и спорни комедианти и е надалеч от класата и печалната популярност на майстори като Джордж Карлин, Бил Хикс, Ричард Прайър и ранния Еди Мърфи. Кевин Харт е безвреден и сигурен за фамилните аудитори, и притегля точно такава демография. Но преди години е имал дързостта да изрази свои позиции по въпросите на хомосексуалността и в този момент това се оказва нарушение почтено да бъде третирано като закононарушение. Кевин Харт трябваше да бъде обществено компрометиран и отстранен от сцената на премиите “Оскар ”. И за какво? Защото е писал преди време, че не би желал синът му да стане гей и няма да се радва в случай че го види да си играе с куклите на своите сестри.

Това не би трябвало да е скандално признание, само че като по команда отприщи гнева на демократичната навалица, която към този момент като че ли автоматизирано провежда виртуален линч за сходна “престъпмисъл ” по Оруел. Ситуацията наподобява отвън надзор. Това, което се случва с Харт може да се случи на всеки в общественото пространство. Хората към този момент би трябвало да се връщат години обратно и да ревизират дали в миналото не са казвали нещо, което може да ядоса “Гестапо ”-то на политическата уместност, “толерантността ” и безконечното морално отвращение. Професионално афектираните орки от либерално-прогресивния хайлайф на Съединени американски щати размазаха поредна известност и сложиха своя розов ботуш върху следващото гърло.

Писателят Джим Гоад написа изострен текст със заглавие “Гей мафията взе следващия си скалп ”. “Чернокожият комедиант Крис Рок два пъти е бил водещ на премиите “Оскар ” – през 2005-а и 2016-а. Преди да получи тази работа той се беше пошегувал, че единствените чернокожи мъже, които гледат това “фешън шоу ”, в което филмовата промишленост поздравява себе си са гейове. Тогава мненията му не провокираха скандал. Но различен черен комедиант с името Кевин Харт нямаше сходен шанс ”, написа Гоад.

Това е доказателство за скоростта, с която ескалира радикализацията на демократичните елити. Думи, които са били възможни преди две-три години са безусловно неразрешени през днешния ден. “Все по-чувствителното гей лоби премаза Кевин Харт със своя злопаметен розов чук ”, смаята Гоад.

Обидените гейове и деятели се задействаха незабавно откакто Харт бе публично разгласен като водещ на премиите “Оскар ”. Атаката стартира мигновено, а Харт в началото написа, че от Академията са поискали той да се извини. Комикът отхвърли тъй като към този момент го е правил преди години и на няколко пъти. “Но наранените “бананчета ” от “плодовата коалиция ” не са удовлетворени от този отговор. За тях предходното опрощение на Харт не било задоволително. И те взеха решение да разрушат кариерата му ”.

В последна сметка Харт разгласи, че се отдръпва от воденето на премиите и още веднъж се извини на засегнатите, с което унижението му беше цялостно. Сега малко на брой го пазят, а огромната част от шоубизнес елита или си мълчи, или следва новата партийна линия. Холивуд от ден на ден стартира да наподобява на тоталитарна тирания, в която всеки отстъпник ще бъде отстранен и обезличен. Това, което стана с Харт може да се случи на всеки. Включително и на хора, които нямат славата и финансовите запаси на комика. Политическата уместност е рискова за вашето здраве. Кевин Харт към този момент го знае от персонален опит.

Създаде хитов тандем с Дуейн “Скалата ” Джонсън


Кевин Харт има извънредно сполучлива кариера и през последните няколко години сътвори хитов тандем с някогашния кечист и сегашна екранна мегазвезда Дуейн “Скалата ” Джонсън. Те се снимаха в няколко сполучливи продукции като максимален удар в бокс-офиса направи приключенското фентъзи “Джуманджи 2 ”. Скоро следва излизането и на третата част. Но след скандалната гей сага, в която беше забъркано името на Кевин Харт, към този момент не е ясно накъде ще поеме траекторията на неговата кариера. Облаците на хоризонта прод комика се сгъстиха и бъдещето е неразбираемо.

За него


Наказаха го, тъй като не е част от „ Съпротивата “ против Тръмп


На повърхността наподобява, че Кевин Харт беше заставен да се откаже от воденето на премиите “Оскар ”, поради свои остарели мнения и смешки на гей тема. Но множеството демократични холивудски комици са се шегували с това през годините и никой не ги пипа. Но те са твърдо в лагера на гневните анти-Тръмп деятели, самонарекли се “Съпротивата ”. А Кевин Харт беше аполитичен, никога не е почитател на президента, само че и не го ненавижда демонстративно, не се гаври с неговите гласоподаватели и не повтаря опорните точки на прогресивните либерали. И си го получи от тях. Накратко – наказаха го тъй като не е част от “Съпротивата ” против Тръмп

Джон Нолте, критик и създател


Стана жертва на двоен стандарт


Кевин стана жертва на двоен стандарт. Много неприятно отношение от страна на системата. В последните дни аз съумях да изровя гей смешки, направени от дами комедиантки като Сара Силвърман и Челси Хендлър. Но те са в сигурност и никой не крещи да бъдат уволнени. А Кевин го отнесе. Брутално двуличие, което не би трябвало да бъде толерирано.

Ник Кенън, артист


Не заслужаваше това


Политическата уместност отиде прекомерно надалеч. Атаката против Кевин Харт за изявления в профила му в “Туитър ” отпреди 10 години е неуместна и е следващото доказателство за рисковата радикализация на хората, които се вършат, че пазят правата на малцинствата. Те убиват свободното слово. Вече никой не може да се усеща сигурен. Харт не заслужаваше това. Наградите “Оскар ” си нанесоха тежък имиджов удар. От години предизвестяваме за тези процеси. Цензурата е прекомерно мощна и нагла.

Бен Шапиро, артист и юрист
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР