Световноизвестният блус певец Оскар Бентън е починал на 8 ноември

...
Световноизвестният блус певец Оскар Бентън е починал на 8 ноември
Коментари Харесай

Отиде си Оскар Бентън

Световноизвестният блус артист Оскар Бентън е умрял на 8 ноември на 71-годишна възраст в дома си в Имуйден, Нидерландия, заяви през днешния ден формалният му уебсайт. Като причина за кончината му се показва сърдечен арест.
Оскар Бентън беше именуван " Краля на белия блус ". Оскар Бентън бе в дълга кома след случай през 2010 година, тъкмо когато се бе завърнал към кариерата си след дълго неявяване от сцената. Когато бе оповестено, че той повече не може да изнася концерти, пее и записва, най-неочаквано се завърна на сцената.
Тогава започва партнирането му с групата Johnny Feel Good, като един от китаристите - Джони Лапорте е и създател на новите му песни. Заедно зарадваха феновете си с концерти в Холандия, Франция, Румъния и Турция.
Певецът, чието същинско име е Фердинанд ван Еис, прави своя пробив в края на 60-те години с групата " Oscar Benton Blues Band ". Холандецът основава групата през 1967 година. Издава 3 албума с нея като международен шлагер става песента му „ The Bensonhurst Blues “. Тя е и част от музиката на кино лентата „ За кожата на едно ченге “ с Ален Делон през 1979 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР