Световноизвестният български аниматор Теодор Ушев е в България, където снима

...
Световноизвестният български аниматор Теодор Ушев е в България, където снима
Коментари Харесай

Тео Ушев: Навсякъде има корупция, но в България е повсеместна

 Световноизвестният български аниматор Теодор Ушев е в България, където снима първият си пълнометражен игрален филм в замъка в Равадиново. Антиутопията е с работното заглавие " φ1.618 ". Премиерата се чака през 2022 година

Филмът е за българската реалност. Породен е от нея. Пренесен е 200 години след през днешния ден. Това е филм за взривяването на системата, а тя може да се взриви единствено с повече обич и повече другарство - споделя Тео Ушев пред bTV, само че се тормози, че " нещата се развиха толкоз бързо, че аз си мислех ние вършим антиутопия само че май ще се окаже, че вършим социалистически натурализъм, както е тръгнало. Страх ме е до момента в който свършим кино лентата, да не сме обратно във времето, да вършим исторически филм, вместо филм за бъдещето ".

Филмът можел да бъде сниман напълно в Мексико, където му предложили цялостно финансиране, само че режисьорът отказал, с цел да бъде първият му пълнометражен филм български.

С магическа пръчка няма да стане. Трява да се стачкува всеки ден. Само по този начин няма да ни се постанова внезапно да изриваме още веднъж корупцията, уточни той.

Правителството още през цялото време се държаха несъответстващо. Те се държаха по този начин, като че ли пазят Краля слънце. Всички беди, които им се струпаха, сами си ги направиха, изясни той.

България е най-корумпираната страна от всички страни, в които съм бил. Навсякъде има корупция, тук е повсевместна. 10 % от парите са вложени, 90 откраднати. По света е противоположното. Тук видях повече първокласни коли за месец, в сравнение с съм видял в Канада за 20 години. И това е получено с кражба, безапелационен е аниматорът.

Някои от интелектуалците са подвластни от управяващите с пари спускани посредством схеми. Други ги е боязън и си пазят къщичката. Ако някой ги финансира не би трябвало да му целуват ръка и се кланят, счита той.

Разбира се, че има кой да пристигна. Проблемът е със старите муцуни, които излизат на праден проект. Може да има предварителни избори, само че най-после ще се намерят хора. Сигурен съм, уверен е Ушев.

Въпреки всичко Тео Ушев споделя, че в България се усеща най-добре.

" Тук са приятелите ми, усещам го като татковина, никой не може да го замести. Може да е по-удобно да се работи в чужбина, само че това е място, което считам, че е мой дом ", споделя той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР