Световноизвестният американски рапър Снууп дог се обяви в подкрепа на

...
Световноизвестният американски рапър Снууп дог се обяви в подкрепа на
Коментари Харесай

Снууп дог призова за равни премии за националните отбори на САЩ по футбол

Световноизвестният американски рапър Снууп дог се разгласи в поддръжка на концепцията женският народен тим на Съединени американски щати по футбол да получава идентични награди с тези на мъжкия. Жените завоюваха дамското международно състезание, до момента в който техните сътрудници от мощния пол изгубиха на финала на Голд къп от Мексико.

Според “Гардиън” за достигането си до 1/4-финал на шампионата шампионките са получили по 90 хиляди $ всяка, до момента в който мъжете са щели да приберат по 550 хиляди $. За триумфа си със международната купа са спечелили по 260 хиляди $, до момента в който стане ли отличник на планетата всеки един от мъжкия състав би взел 1,11 милиона $.
Snoop Dogg criticises the pay gap between US male and female soccer players pic.twitter.com/mGmXQM31h0
— The Independent (@Independent) 10 юли 2019 година “Храна за размисъл. Евала на женския тим на Съединени американски щати за тяхната четвърта международна купа, само че желая да поговоря за това, че прибират единствено по 90 хиляди на състезател, а мъжете щяха да вземат по 500 хиляди всеки. Жалките ш*баняци от мъжкия отбор нищо не са спечелили, не могат да преминат даже първия кръг. Платете на дамите, платете на девойките това, което заслужават. Всяка би трябвало да взема по 500 хиляди. Така споделя Снууп дог. Тези девойки завоюваха четири международни трофеи за едни 90 хиляди? Я стига! Платете им по 500 хиляди на всяка - по този начин споделя Снууп дог. Давайте, девойки!”, прикани артистът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР