Световноизвестните италиански музиканти Бруно Канино и Луиза Селло са пожелали

...
Световноизвестните италиански музиканти Бруно Канино и Луиза Селло са пожелали
Коментари Харесай

Звезди от Италия свирят без хонорар за Пловдив

Световноизвестните италиански музиканти Бруно Канино и Луиза Селло са поискали да свирят без хонорар на пловдивска сцена. Концертът им ще е на 11 май от 19 часа в Дома на Културата „ Борис Христов ”. Флейтистката и пианистът желаят да имат своята пловдивска изява поради плана „ Европейска столица на културата ”. Поводът е Денят на българската култура и славянската книжовност. Това са огромни международни имена и е огромен триумф за града, че те сами пожелаха да създадат концерт, обясниха от община Пловдив. Освен творби от 19. век камерното дуо ще извърши и някои от добре познатите кино творби на световноизвестния композитор Енио Мориконе.

Меломаните помнят, че единствено преди две години италианското дуо взе участие в честванията за 125-годишнината на „ Карнеги Хол ” в Ню Йорк. Тогава там бяха събрани най-големите музикални звезди.

Луиза Селло е оповестена за Посланик на музиката и италианската просвета и е подкрепена от италианското Министерство на културата. Пианистът Бруно Канино е роден в Неапол. Изявява се като солист и камерен музикант в най-известните концертни зали и фестивали в Европа, Америка, Австралия, Япония и Китай. Бруно Канино е част от клавирно дуо с Антонио Балиста в продължение на няколко десетилетия и член на " Триа ди Милано " от 40 години.

Рециталът, който фамозното камерно дуо ще изнесе в Пловдив, включва някои от най-известните италиански белкантови композиции на Доницети, Верди и Росини, както и бисери от репертоара на 19. век като блестящата „ Баркарола и Скерцо “ на Алфредо Касела с цитати от италиански национални песни в импресионистичен френски жанр.

Ценителите, които желаят да посетят концерта на Луиза Селло и Бруно Канино, могат да получат безвъзмездна покана с ред и място в някой от следните обекти: Билетна каса МаскАрт; фоайето на ДК „ Борис Христов “, ул. " Гладстон " № 15; Туристически информативен център на община Пловдив до Римския стадион.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР