Световноизвестната развлекателна компания Дисни реши да прави съкращения заради кризата

...
Световноизвестната развлекателна компания Дисни реши да прави съкращения заради кризата
Коментари Харесай

Дисни освобождава временно доста от служителите си в САЩ

Световноизвестната развлекателна компания " Дисни " реши да прави съкращения поради рецесията с ковид, въпреки и към този момент краткотрайно, съобщи БГНЕС. Колко души краткотрайно ще останат без работа и какъв брой дълго ще продължи неплатеният им отпуск, не беше конкретизирано от компанията, прецизира The Wall Street Journal.
Според американското издание, помощният личен състав ще стартира отпуската си на 19 април. Служителите ще могат да се употребяват от здравните си осигуровки. Освен това те ще имат опция да аплайват за компенсации за безработица.
В понеделник CNN заяви, че водачите на The Walt Disney Company Боб Игър и Боб Чапек са понижили заплатите си. Компанията понесе тежки загуби и намаляването на приходите си откакто затвори увеселителните паркове " Дисниленд " в Калифорния и " Дисни Уърлд Ризорт " във Флорида поради разпространяването на ковид.
Преди това се предполагаше, че работата на парковете ще бъде възобновена в края на март, само че предходната седмица беше решено този период да се удължи. Веднага откакто това решение стана известно, акциите на компанията паднаха с 8,5%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР