Световноизвестната композиторка Добринка Табакова ще бъде специален гост на второто

...
Световноизвестната композиторка Добринка Табакова ще бъде специален гост на второто
Коментари Харесай

Добринка Табакова пристига за второто издание на “Неотъпкана пътека”

Световноизвестната композиторка Добринка Табакова ще бъде специфичен посетител на второто издание на фестивала за камерна музика "Неотъпкана пътека ". Той ще се организира от 2 до 5 август в Ковачевица.

Създатели на фестивала са пианистката Лора Чекоратова и брачният партньор ѝ цигуларят Георги Вълчев.

На 2 август фестивалът ще бъде открит с пиесата "Танц по калдъръм " на Добринка Табакова. Нейни произведения ще бъдат главен акцент на събитието. Три от тях ще имат своята българска премиера - "Танц по калдъръм " за клавирен квинтет, "На скамейка под сянка " за струнен квартет и Две песни от "Песни за всички сезони ". Освен тези пиеси, ще бъдат изпълнени и творбите "Прозрение " и "Толкова разнообразни пътеки " от номинирания за Грами албум "Струнни пътеки. "

Програмите на фестивала са замислени от цигуларя Георги Вълчев, който е артистичен шеф на събитието. Концертите ще включват произведения от Добринка Табакова, Франк Бридж, Франц Шуберт, Оторино Респиги, Роберт Шуман, П.И. Чайковски, А. Бородин и М. Глинка.

Във фестивала присъединяване ще вземат мецосопраното Мариана Карпатова, цигуларите Георги Вълчев и Никола Таков, виолистите Веселин Тодоров и Румен Цветков, виолончелистите Иван Лалев и Волфрам Кьосел, контрабасистката Юлита Фъсева и пианистката Лора Чекоратова. Всички участници живеят и работят като солисти и камерни музиканти в Европа и Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР