Световноизвестната гробница на египетския фараон Тутанкамон беше реставрирана така, че

...
Световноизвестната гробница на египетския фараон Тутанкамон беше реставрирана така, че
Коментари Харесай

Реставрираха гробницата на Тутанкамон, за да се намали вредата от туристите

Световноизвестната гробница на египетския фараон Тутанкамон беше реставрирана по този начин, че да бъде съхранена за идващите генерации и вредите от туристическите потоци да бъдат сведени до най-малко, оповестяват Асошиейтед прес и Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция
Тази задача беше поверена на 25 експерта от Консервационния институт Гети, които реализираха дългогодишни проучвания. В четвъртък бяха публично показани разработките за понижаване на драскотините, на прашните и микробиологични замърсявания, провокирани от дишането и влагата, внасяна от туристите. Изградена е нова вентилационна система, платформата за туристите е била отдалечена от стенописите, които са били консервирани и към този момент не са обект на развиване на микроорганизми.

Непокътната гробница на Тутанкамон който е управлявал Египет преди повече от 3000 години, беше открита през 1922 година от Хауърд Картър в Долината на царете. Тя се намира на западния бряг на река Нил в Луксор. За мнозина младият държател въплъщава славата и блясъка на Древен Египет. Неговата гробница беше отрупана със злато и артефакти, говорещи за несметните благосъстояния на Осемнадесетата династия, властвала в Египет от 1568 до 1315 година пр.Хр.
 ​Гробницата на Тутанкамон беше отворена напълно след реституция ​Гробницата на Тутанкамон беше отворена напълно след реституция
Гробницата на Тутанкамон в Долината на царете беше отворена напълно за визити след 10-годишна реституция, заяви в. "Дейли мейл ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР