Световноизвестеният български диригент Максим Ешкенази сравни Ловеч с Флоренция. Това

...
Световноизвестеният български диригент Максим Ешкенази сравни Ловеч с Флоренция. Това
Коментари Харесай

Максим Ешкенази сравни по красота Ловеч с Флоренция

Световноизвестеният български диригент Максим Ешкенази съпостави Ловеч с Флоренция. Това стана в предаването на Нова телевизия „ На кафе “ на 29 юли 2021 година Разговорът бе за силите Ин и Ян, би трябвало ли жена „ да дирижира “ света, както и за отговорността ни към природата и красивите кътчета на България. Гостът неотдавна посетил града край Осъм и останал доста впечатлен:

„ За първи път отидох в Ловеч и останах очарован. Като погледнах моста и си крещя – то все едно си във Флоренция, с тази река, с хълмовете нагоре, с крепостта. Не отстъпва на Флоренция. Красотата на Ловеч е невероятна, доста хубав град! “

Максим Ешкенази е роден на 21.06. 1975 година в София. Той е диригент, учител, буен авиатор, непораснало дете и неуморен идеалист, който живее на брега на Тихия океан. Музикален шеф и диригент на " Pacific Symphony Youth Orchestra ", управлява още " Colburn Chamber Orchestra " и " Orchestra De Camera " в музикална консерватория " Колбърн ". Завършил е Музикалното учебно заведение " Л. Пипков " и консерваторията. След 3-годишно образование е признат в Университета в Южна Калифорния със компетентност цигулка. На идната година с изключение на цигулка стартира да учи и диригентство. В Америка работи с един оркестър в Бейкърсфилд. Обича да кара аероплан и е фен на парашутизма. Посещава курсове и за хеликоптер.

Основател на българския " Фортисимо Фест " и от време на време дирижира концерти със Софийска филхармония, в които постоянно показва непознати за българската аудитория творби. Сред тях " Серенада за цигулка и оркестър " от Ленард Бърнстейн, " Short Ride in a Fast Machine " на именития американски композитор Джон Адамси и " Планетите " на Густав Холст.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР