Световноизвестен английски радиоводещ води предаванията си в интернет радиа на

...
Световноизвестен английски радиоводещ води предаванията си в интернет радиа на
Коментари Харесай

Англичанин излъчва шоу за Австралия от Смолянските езера

Световноизвестен британски радиоводещ води предаванията си в интернет радиа на три континента от Смолян. 61-годишният Стив Шоу излъчва двучасово " One Man Show " всеки понеделник пред 3.8 млн. души аудитория за хитово радио на Ню Йорк. Във вторник и сряда той прави шоуто си в лондонско радио, в петък - в радио на Атина, а в събота го слушат в Австралия, пишe marica.bg

Англичанинът от години живее в ритъма на Soulful House музиката непрекъснато. Прави шоуто си онлайн, миксирайки най-хубавото от този музикален жанр. Стив и неговото онлайн радио " My house radio " са във фокуса на всички международни звезди в този жанр. А англичанинът постоянно поставя трикольора на България на страницата на предаването си.

Стив е от Манчестър. Дошъл в България преди две години и бил удивен от природата. Решил да остане и в този момент живее в смолянския квартал Езерово, край фамозните Смолянски езера. Англичанинът бил покорен от разказите за Родопите на Ивана Шкодрова, дълготраен почитател на шоуто му.

" Запознахме се преди пет години, откакто му писах какъв брой съм възхитена от предаването му и отдадеността му на музиката. Стив прави шоуто си в едни от най-хубавите интернет радиа в света с най-вече слушатели ", споделя смолянчанката. Англичанинът си купил триетажна къща до езерата над Смолян, известни с негативната йонизация на въздуха, лекуваща редица болести. Решил да пристигна в непознатата България, откакто се пенсионирал. Преди това работил като шеф за Източна Европа в IT компания. Съседи в квартала са му и други чужденци, избягали от бетонни джунгли.

" Идвал съм в България един път преди тридесетина години, по комунистическо време. Сега интереса ми провокира Ивана. Тя ми разказваше за Родопите, в детайли ме запознаваше с културата ви. Запознахме се с нея онлайн на музикално събитие в Манчестър. След това тя ми показваше фотоси от приказните Родопи, до момента в който поддържахме контакт в мрежата. Заплених се от гледките и пристигнах в Смолян. Щом видях локалните хубости, взех решение да влагам в къща и да се пренеса да пребивавам тук, за което тя и брачният партньор Георги ми помогнаха доста. Не желая в никакъв случай към този момент да вървя другаде. Тук е сърцето ми. Обичам си живота в Смолян. Това е най-хубавото, което съм правил - да дойда да пребивавам на това място ", споделя с ръка на сърце Стив.

На профилната му фотография от години стои първото селфи, което си създали с Ивана, когато пристигнал в Родопите. В Езерово чужденецът е направил неповторима къща, в нея има и лично студио, от което излъчва шоуто си. Когато не е в ефир, Стив обикаля планината, похапва чеверме и родопски специалитети, слуша национални песни. Харесва архитектурата на старите къщи, снима баирите и поляните през всички сезони.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР