Световно първенство за жени: Равно заплащане за английските лъвици „дългосрочна цел“ – тъй като шефът на ФА подчертава „непропорционална“ разлика в приходите

...
Главният изпълнителен директор на ФА Марк Булингам каза пред Sky
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на ФА Марк Булингам каза пред Sky News паритет в заплащането между мъжете и жените отбори е „дългосрочна цел“ за организацията, но не е възможно, докато играта при жените не се развие.

Мениджърът на Англия Сарина Вигман печели по-малко от колегата си в мъжкия отбор Гарет Саутгейт, въпреки че спечели трофей.

И освен спечелването на еврото миналата година, Вигман изведе Англия до първия им финал на Световното първенство в неделя след мъжете през 1966 г.

Отборът на Лъвиците - чрез своите клубове - не е за многомилионните годишни заплати, на които се радват хората в мъжкия футбол.

Г-н Булингам каза пред Sky News: „Разбира се, бихме искали да стигнем до точката, в която всички плащат еднакво и мисля, че това трябва да бъде дългосрочната цел.

"Мисля, че за момента обаче, ако погледнете непропорционалните приходи, тогава това е доста голяма празнина.

"Ако погледнете Суперлигата на жените, където постигнахме големи крачки, все още сме само около 0,5% от годишните приходи на Висшата лига.

Английските фенове празнуват всеки гол

"Така че все още има какво да се върши в от гледна точка на идващите приходи. И след това очевидно това ви позволява да плащате повече.

„Всеки инвестира преди приходите. И това е правилното нещо. Това е голяма част от играта за растеж. Но има още какво да се направи, за да се разрасне комерсиалният пай.“

В навечерието на това Световно първенство за жени, Лъвиците изразиха своето „разочарование“, че разговорите им относно бонусите, свързани с представянето, не са решени.

Прочетете още:
Няма допълнителна банкова ваканция, ако Лъвиците спечелят турнир

Преговорите са задържани до края на турнира - което е крайно важно за Англия с неделния финал срещу Испания.

Г-н Булингам каза: „Ще влезем в тази дискусия с играчите. Ако се отдръпнете, ФИФА обяви наградния фонд сравнително късно в началото на турнира и това означаваше, че нямахме време да финализираме дискусиите си с тях.

Изображение: Сарина Вигман печели по-малко от колегата си в мъжкия отбор Гарет Саутгейт

„Съгласихме се да го паркираме, вместо да водим дискусия тук, когато всички са фокусирани върху турнира и го направихме.

„Най-важното е, че играчите са невероятно концентрирани, настроението в лагерът е страхотен и отношенията са страхотни.

"Ние сме много фокусирани върху победата заедно и също така да развиваме заедно женската игра."

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да сте вземете вашите подкасти

Съгласно нова схема на FIFA, играчите получават възнаграждение, свързано с представянето, от управителния орган чрез националните асоциации, като сумите се увеличават с по-дълбоките отбори в турнира.

Така че спечелването на Световната купа може да доведе до това, че всяка Лъвица ще спечели £212 000.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР