Световно известният харвардски генетик Джордж Чърч разработва приложение за запознанства

...
Световно известният харвардски генетик Джордж Чърч разработва приложение за запознанства
Коментари Харесай

Разработват приложение за запознанство с използването на ДНК

Световно известният харвардски генетик Джордж Чърч създава приложение за запознанства с потреблението на ДНК. Това предава TACC, като се базира на MIT Technology Review.
Приложението ще съпоставя ДНК-то на ползвателя с това на възможния му сътрудник, с цел да се заобикалят нежелани генетични болести у техните вероятни бъдещи деца. Разработката обаче незабавно срещнала доста съперници, които я нарекли " евгеника " и я сравнили с работата върху селекция на индивида по времето на нацистка Германия.
Чърч е прочут като един от „ бащите “ на синтетичната биология и бранител на опитите за редактиране на генома, а неговата лаборатория работи над „ възкресението “ на мамута, опцията за реверсия на процесите на стареене и премахването от човешката ДНК на ретровирусите, „ закачили “ се за нея, да вземем за пример този на СПИН-а.
Научната общественост обаче остро разкритикувала създаването на учения и призовала да не се дава ДНК за задачите на плана, отбелязва още организация " Фокус ".
Ученият дал отговор, че приложението няма да обезпечава открит достъп до събраната генетична информация и ще проучва информация единствено за тези разновидности, които водят до доста съществени вродени генетични болести.
По-рано същият академик е подложен на критика за това, че негови проучвания са били финансирани от скандално известния човеколюбец Джефри Епщайн, който беше упрекван в трафик на хора, в това число малолетни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР