Световно известният американския неврохирург проф. Франк Фейгенбаум ще сподели своя

...
Световно известният американския неврохирург проф. Франк Фейгенбаум ще сподели своя
Коментари Харесай

Неврохирургът проф. Фейгенбаум представя опита си в хирургичното лечение на кистите на Тарлов

Световно известният американския неврохирург проф. Франк Фейгенбаум ще показа своя опит в хирургичното лекуване на кистите на Тарлов с лекция на Втория народен конгерс по периневрални кисти на Тарлов, оповестиха уредниците от Сдружението на Тарловите пациенти в България. Форумът е с интернационално присъединяване и ще се организира на 27 и 28 октомври в Стара Загора със съдействието на Националния алианс на хората с редки заболявания и Община Стара Загора.

Научната стратегия започва с встъпителна лекция на доктор Десислава Стойчева, експерт по образна диагностика. Д-р Стойчева има забележителен опит в провеждането на образни проучвания при пациенти с кисти на Тарлов, като акцентът в нейната лекция ще бъде подложен върху опциите на ядрено-магнитния резонанс на гръбначния дирек за диагностика на това рядко заболяване.

Специалистката по медицински генетика доктор Антоанета Тончева, която работи в Германия, ще изнесе лекция, отдадена на въпроса за връзката сред периневралните кисти и синдрома на Елерс-Данлос, като сравнителния разбор се базира на патологичните промени в съединителната тъкан, които са налице и при двете болести.

Имунологът проф. Доброслав Кюркчиев ще прегледа тематиката за автореактивност и автоимунитет. С лекции ще вземат участие водещият наш неврохирург проф. Николай Габровски, неврологът доцент Петя Минева, проф. Руска Паскалева, началник на Катедра „ Медицинска рехабилитация и ерготерапия, физикална медицина и спорт “ в Тракийския университет в Стара Загора, а по този начин също и психолози, рехабилитатори, обществени служащи.

Във втория ден на конгреса ще бъдат показани тематики като социология на инвалидността, здравната нравственос в връзките сред пациенти и лекари, благоприятни условия за обществена поддръжка на хора с редки заболявания и други

Очаква се във форума да вземат присъединяване над 200 лекари от разнообразни специалности и доста студенти медици. Регистрацията за присъединяване е безвъзмездна, оповестиха уредниците.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР