Световно известният американски историк и политолог, автор на много книги

...
Световно известният американски историк и политолог, автор на много книги
Коментари Харесай

Диагноза за нашето общество от световноизвестния историк и политолог Стивън Коткин

Световно известният американски историк и политолог, създател на доста книги и публикации в печата Стивън Коткин / жанр. 1959 / приключва Рочестърския университет през 1981 година След това получава магистърска степен по история при Реджиналд Зелник и Мартин Мали в Калифорнийския университет в град Бъркли (1983). В същия университет пази и дисертацията си през 1988 година

Най-голяма популярност му носи книгата Магнитната планина: Сталинизмът като цивилизация, която проучва всекидневния живот в руския град Магнитогорск през 30-те години на ХХ век.

През 1989 година гостува в Съюз на съветските социалистически републики по покана на завеждащия отдел в Централен комитет на Комунистическа партия на Съветския съюз – Егор Лихачов.

Коткин постоянно написа по въпроси на съветското общество в известната американска преса и води своя графа в The New Republic.

Според Стивън Марк Коткин, несвободните общества, като нашето през днешния ден, след 12- годишното разрушително ръководство на ГЕРБ, се характеризират с 5 ХАРАКТЕРНИ, ТИПИЧНИ СВОЙСТВА, които ГЕРБ и Борисов през техния режим на неистини, обир, репресии и корупция ги реализираха:

1. Поддържането на мощна, само че неефективна репресивна машина,

с цел да може да бъде ръководена. Сливане на управляващите. Безконтролност на прокуратура, съд, полиция.
Примерно, разделяне на службите или прекачване на техни функционалности към прокуратурата.

2. Наличие на „ кешфлоу “, т.е източник за финансиране на режима.

Някъде може да е експорт на нефт, а другаде еврофондове. Но задачата не е развиване на обществото, нито виталния стандарт, а обогатяването на корумпираните държавни чиновници и алчните олигарси.

3. Контрол върху житейските шансове.

Можете да заемате държавна работа или да растете в частния бранш - над несъмнено равнище - единствено с преданост към властта. Да гласувате за нея и да не критикувате. Да нямате свободата да изразите персоналното си мнение. Подслушване на известни персони, политици, журналисти…

4. Строг или цялостен надзор върху медиите,

които да описват митове за триумфите, славното минало или сплотяват против външния зложелател ( в случай че не е страна са имигранти) или вътрешния зложелател ( безотговорна съпротива или други малцинства ). Отстраняване на честните публицисти, пазаруване на корумпираните. Тотална цензура и надзор! На 112 място в света! С африканските държави…

5. Благоприятна интернационална конюнктура,

която толерира “ценностите”, на които се крепят тези режими. Или незаинтересоваността на великите сили във връзка с вътрешната политика и живот в по-малките страни. Толериране на техните диктатори, стига да са послушни.

ДВЕ ОТ КНИГИТЕ-БЕСТСЕЛЪРИ НА СТИВЪН КОТКИН ЗА СТАЛИН СА ВЕЧЕ ПРЕВЕДЕНИ И У НАС

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР