Световно известен майстор на карнавални кукли работи с доброволци по

...
Световно известен майстор на карнавални кукли работи с доброволци по
Коментари Харесай

Световно известен майстор на карнавални кукли се готви за Айляк парад в Пловдив

Световно прочут занаятчия на карнавални кукли работи с доброволци по подготовката на едно от най-колоритните събития в програмата на " Пловдив - Европейска столица на културата ". Мащабният " Айляк церемониал " е напролет, а Андрю Ким е специфичен посетител и началник на група от 13 театрални и образни актьори, които дружно с него към този момент създават своите куклени герои.

Пловдив

Андрю Ким работи с естествени материали с цел да направи впечатляващи с размерите си парадни кукли. В една от залите на тютюневия склад екип от актьори под упътванията на Ким към този момент приготвя обособените детайли от фигурите на великански 3 метрови птици.

Андрю Ким: Вече направихме главите, което е доста вълнуващо, тъй като куклата стартира да оживява.
Огромните птици са единствено част от карнавалния антураж, който се създава за парада. Темата за многопластовата и сложна отвън Пловдив за пояснение дума " айляк " е разиграна в обособени улични представления.
Андрю Ким: За трите групи от този церемониал имаме разнообразни огромни изображения. Някои ще бъдат носени, някои ще са на колела. И ще е в действителност вълнуващо.
Участниците в работилницата на Андрю Ким също имат своята позиция за метода по който в Пловдив се назовава правенето на положително усещане с укрепнало успокоение на духа, облечено в бохемска приятност от момента на наслаждение.

Мая Генева: Практикувам го всеки ден.

Ваня Итинова: " Айляка " е като маняната, единствено че без цялото това напрежение.

Пирина Лачкова: Ох, тотално, тук разбрах какво е айляк.

А самия Андрю Ким, режисьорът-кукловод роден в Корея, който показва своето изкуство по целия свят, още чака да изживее Айляка по пловдивски.
Андрю Ким: Просто би трябвало да се върна в този прелестен град, да се срещна с тези хубави хора, и да хапна вкусна храна, тогава ще съм схванал още малко.
Майсторският клас на занаятчия Ким е безвъзмезден за участниците и приключва в неделя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР