Световният №78 на сингъл Николас Хари е в епицентъра на

...
Световният №78 на сингъл Николас Хари е в епицентъра на
Коментари Харесай

Тенисист от топ 100 с положителна допинг проба

Световният №78 на сингъл Николас Хари е в епицентъра на допинг скандал. Той даде позитивна проби, а правата им бяха спрени, заяви Международната тенис федерация.

24-годишният чилиец е глобен със задна дата от антидопинговата стратегия в тениса, само че към момента не е ясно какво ще бъде наказването му.

Той е бил тестван на 19 ноември 2019 година по отношение на присъединяване му на " Купа Дейвис " в Мадрид. Неговата проба е била изпратена на Световната антидопингова организация (WADA) в Монреал. След направения разбор излиза наяве, че в кръвта му са открити неразрешените метаболити лигандрол и станозолол. Те са в листата на WADA за неразрешени субстанции.

На 4 януари 2020 е упрекнат за нарушение на антидопинговите правила и наказването му, оповестено на 14 януари, работи със задна дата. Той получава правото да апелира пред самостоятелен арбитражен съд, само че досега не се е възползвал от него.

Чилиецът даде публична позиция в профилите си в обществените мрежи. Версията на Хари е, че е приемал мултивитамини в Бразилия по разписание от доктор, който му „ подсигурил “, че не са в листата със неразрешени субстанции.

„ Искам да знаете, че в никакъв случай по време на кариерата ми като тенисист не съм приемал за неразрешени вещества. Всъщност съм изцяло срещу допинга “, написа Хари.
View this post on Instagram
A post shared by Nico Jarry (@nicojarry) on Jan 14, 2020 at 7:22am PST
Тенисистът показа още, че количеството открити неразрешени субстанции е доста дребна част от грама и “няма по какъв начин да му помогне да се показа по-добре”. Той разгласи, че е наел екип юристи, с цел да потърси правата си и че ще се опита да помогне на други състезатели да не вършат сходни неточности.

Новината идва в доста комплициран миг в кариерата на Николас Хари – той няма победа от юли месец насам, откогато завоюва първата си ATP купа в Бостад.

tenniskafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР