Световният №6 в тениса Андрей Рубльов е бил заразен с

...
Световният №6 в тениса Андрей Рубльов е бил заразен с
Коментари Харесай

Руски тенисист влязъл в Австралия с положителен тест за COVID-19

Световният №6 в тениса Андрей Рубльов е бил инфектиран с COVID-19, когато е дошъл в Австралия за присъединяване в първия за годината шампионат от Големия шлем - Australian Open в Мелбърн. 24-годишният руснак самичък призна, че макар позитивния PCR тест граничните управляващи са му разрешили да влезе в страната.

Обяснението на руснака е, че той е имунизиран против ковид и не е имал никакви признаци на заболяването. Условието да обитава на територията на Зеления континент е било да прекара 10-дневна карантина в хотелската си стая.

" Когато излетях към Австралия, към момента бях положителен. Но равнищата на по този начин наречения Коронавирус SS бяха прекомерно ниски, аз нямах признаци и не бях рисков за близките. Именно поради това ми разрешиха да вляза в страната, само че с изискване, че не излизам от хотелската си стая в продължение на 10 дни. В първия си мач усещах отмалялост, само че през днешния ден съм по-добре ", съобщи Рубльов.

Руснакът приказва след успеха си над Рикардас Беранкис (Лит) с 6:4, 6:2, 6:0, с която се класира за III път на Откритото състезание на Австралия. За място на 1/8-финалите той ще спори с Марин Чилич (Хър).

Разкритията на Андрей Рубльов шокираха медиите в Австралия, които допреди седмица следяха под лупа протичащото се със международния №1 Новак Джокович. Сърбинът, който е 9-кратен първенец в Мелбърн, беше депортиран от страната, откакто държавното управление анулира визата му с претекстовете, че сърбинът няма годно здравно позволение да не се имунизира против COVID-19.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР