Световният №3 Новак Джокович направи нова крачка към четвърта поредна

...
Световният №3 Новак Джокович направи нова крачка към четвърта поредна
Коментари Харесай

Джокович се справи след обрат над Нори за нов финал на Уимбълдън

Световният №3 Новак Джокович направи нова крачка към четвърта поредна купа на Уимбълдън, откакто победи британеца Камерън Нори с 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 в полуфиналите на конкуренцията.

Сръбският тенисист стартира нерешително дуела и изгуби подаването си три пъти в първия сет, който Нори завоюва с 6-2 за наслада на хилядите фенове по трибуните на Централния корт в Ол Ингланд Клъб. Нори продължи да бъде постоянен доникъде на втората част, само че по-късно Джокович стартира да господства и взе три следващи гейма, с цел да изравни резултата.

В третия сет Джокера даде единствено два гейма на противника, след което един пробив му бе задоволителен в четвъртата част, с цел да затвори мача след 2 часа и 34 минути игра. Като цяло Джокович завоюва 15 от последните 21 гейма на срещата.

One step away from a fourth consecutive Wimbledon title. defeats Cameron Norrie 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 to reach his eighth final at The Championships |
— Wimbledon (@Wimbledon)

" Никога не е елементарно да играеш полуфинал в Големия шлем, има огромно напрежение. В началото не удрях топката чисто, Камерън доминираше, имах шанс да го пробия във втория сет за 4-3 и по-късно инерцията се промени. Все още не съм си приключил работата. Ще има доста фойерверки във финала, за него това е първи край, той няма какво да губи. Той постоянно играе свободно, един от най-хубавите сервиси, в никакъв случай не съм взимал даже сет против него, тъй че се надявам този път да е друго. Надявам се опитът да ми помогне ", показа Джокович след триумфа.

В спор за купата в неделя Джокович ще срещне австралиеца Ник Кирьос, който продължи напред без игра след.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР