Световният №2 в тениса Новак Джокович се отдаде на заслужена

...
Световният №2 в тениса Новак Джокович се отдаде на заслужена
Коментари Харесай

Новак Джокович: Олимпийските игри са в челото на приоритетите ми за следващата година

Световният №2 в тениса Новак Джокович се отдаде на заслужена отмора след края на сезона на ATP. Сърбинът направи равносметка и разкри главните си цели за идната 2020 година.
 Рафаел Надал и Григор Димитров ще играят благотворително
Рафаел Надал и Григор Димитров ще играят благотворително

Двубоят е на 2 март

" Сега, в навечерието на Нова година, най-голямото ми предпочитание е да бъда здрав и да изкарам допустимо най-вече време с моето семейство, да се смеем доста с децата ми и брачната половинка ми, с моите братя. За мен, това е най-важното нещо на света.

Относно професионалната ми кариера, Олимпийските игри несъмнено са в челото на листата за идната година. Надявам се да бъда здрав и във форма, с цел да мога да покажа най-хубавото от себе си. Тази година играх в Токио и завоювах купата. Олимпийският шампионат ще се организира на същите кортове, което е добре за мен, тъй като настилката дава отговор чудесно на играта ми.

Очаквам с неспокойствие Игрите, ще бъде занимателно. Олимпийските игри постоянно носят нещо в допълнение, нещо извънредно. На всеки 4 години се открива опцията да бъдеш част от най-историческото събитие в света на спорта ", показа Джокович.

Носителят на 16 трофеи от Големия шлем ще се опита да завоюва нов орден за страната си от Олимпиада. По време на Игрите в Пекин през 2008 година, Джокович завоюва бронзов орден, побеждавайки Джеймс Блейк. Сърбинът загуби на полуфиналите от настоящия международен №1 Рафаел Надал.

На Игрите в Лондон през 2012 година Джокович беше определен за знаменосец на Сърбия. Той още веднъж доближи до полуфиналите, където беше надвит от Анди Мъри. В разногласието за бронза Ноле отстъпи пред Хуан Мартин дел Потро.

В Рио де Жанейро през 2016 година Джокович още веднъж отпадна от бъдещия финалист Дел Потро, само че този път мачът беше от първия кръг на шампионата.

" Олимпийските игри са единственото събитие, на което получаваш опцията да седнеш на вечеря с най-хубавите спортисти от разнообразни спортове, да разговаряш с тях и да обмениш опит с тях. Това доста ми харесва, занимателно е и се надявам, че още веднъж ще имам опцията да бъда част от олимпийския свят ", приключи сръбската тенис легенда.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР