Световният №2 Роджър Федерер отпадна изненадващо на 1/8-финалите на турнира

...
Световният №2 Роджър Федерер отпадна изненадващо на 1/8-финалите на турнира
Коментари Харесай

Бомба в Ню Йорк! Австралиец торпилира Федерер от US Open

Световният №2 Роджър Федерер отпадна изненадващо на 1/8-финалите на шампионата от Големия шлем US Open. Маестрото бе отхвърлен в четири сета от Джон Милман. Австралиецът сервира най-голямата сензация в мъжката скица на конкуренцията, като стигна до триумфа над педкратният притежател на трофея след поврат - 3:6, 7:5, 7:6(7), 7:6(3).

Преди началото на дуела Федерер бе считан за безспорен любимец против 55-ия в света. Милман обаче показва борбеност, неотстъпчивост и извънредно постоянна игра и изцяло справедливо продължава напред след страхотна борба на “Артър Аш Стейдиъм”, траяла 3 часа и 38 минути.

Срещата стартира чудесно за Федерер, който без особени компликации завоюва първия сет след ранен пробив.

Вторият сет също вървеше добре за швейцареца, който още веднъж поведе с пробив и даже получи късмет да сервира за сета при 5:4 в своя изгода, само че тъкмо тогава позволи противникът му да върне пробива, а по-късно Милман завоюва и идващите два гейма и се върна с гръм и тропот в мача.

Третият сет бе доста равносилен, като всеки печелеше подаването си и се стигна до тайбрек. Там обаче Милман още веднъж показва ужасно самочувствие против надалеч по-опитния си противник и въпреки първоначално да стартира несигурно, по-късно съумя да обърне нещата в своя изгода и да завоюва с 9:7 точки.

Absolutely stunning upset as @johnhmillman defeats Federer 3-6, 7-5, 7-6, 7-6 under the lights in Arthur Ashe Stadium!

Millman's first top ten victory lands him a spot in the QF against Djokovic...#USOpen pic.twitter.com/4DPEOJpJw7
— US Open Tennis (@usopen) September 4, 2018
Следващият сет се разви по сходен метод, с единствената разлика, че в него двамата тенисисти си размениха два бързи пробива. И тук обаче се стигна до тайбрек. В него Милман взе самодейността през цялото време с два мини-пробива, след което единствено поддържаше солидната си преднина, с цел да стигне и до крайния триумф със 7:3.

Така Милман записа най-големия триумф в кариерата си досега и за пръв път ще играе на 1/4-финал в шампионат от Големия шлем. Там той ще има ново огромно затруднение в лицето на Новак Джокович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР