Световният №2 Рафаел Надал триумфира за 12-и път в своята

...
Световният №2 Рафаел Надал триумфира за 12-и път в своята
Коментари Харесай

Доминацията продължава! Париж остава кралството на Рафаел Надал

Световният №2 Рафаел Надал победи за 12-и път в своята кариера на втория за годината шампионат от Големия шлем Ролан Гарос . Испанецът победи в своя 12-и край в Париж Доминик Тийм след 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Надал изигра следващия си мощен мач на шампионата и изгуби едвам втория си сет в конкуренцията. Битката бе повтаряне на финала от предходната година, когато обаче Краля на клея се наложи с безапелационното 3:0.

Първият сет стартира извънредно обещаващо и след 45` по нищо не личеше кой ще стигне до трофея, защото резултатът бе едвам 3:3. В петия гейм австриецът първи стигна до пробив, само че незабавно по-късно бе продънен. Последва серия от три гейма за Рафа, с което завоюва частта с 6:3. Вторият сет бе изпълнен от елементарно извоювани сервис геймове за сервиращите преди в 12-я гейм първенецът да се пропука и поставеният под №4 Тийм да измъкне частта, а с това и да изравни резултата.

И когато всички чакаха австриецът да настъпи газта, той стартира все по-често да бърка, а ударите на Надал да го затрудняват от ден на ден. Точно това оказа помощ на Рафа да завоюва идващите два сета без никакъв проблем след 6:1, 6:1 и да победи за удивителен 12-и път на обичания си шампионат.

За статистиката новият остарял първенец остави 3 аса против 7 на противника. Надал записа 38 уинъра на сметката си против 31 на Тийм, а непредизвиканите неточности бяха 31:38 в интерес на подгласника.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР