Световният №2 Рафаел Надал спечели за четвърти път в кариерата

...
Световният №2 Рафаел Надал спечели за четвърти път в кариерата
Коментари Харесай

Рафаел Надал излъга Даниил Медведев и спечели титлата на US Open

Световният №2 Рафаел Надал завоюва за четвърти път в кариерата си последния за годината шампионат от Големия шлем US Open. Това се случи след доста трагична борба с съветския тенисист Даниил Медведев, като в последна сметка испанецът се наложи със 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 след 4:54 часа на централния корт " Артър Аш " на " Флашинг Медоус ".
Всичко стартира по проект за Матадора, който първо инкасира пробив, само че незабавно по-късно го върна за 2:2. Последва нова офанзива на испанеца в края на сета и той стигна до нов пробив в последния миг за 7:5. Във втория сет играта на Краля на клея се усъвършенства още повече и той направи нови два пробива без да позволява подобен, което му донесе триумф в частта с 6:3.
Всичко изглеждаше решено в третия сет, когато Рафа стигна до пробив за 3:2, само че незабавно позволи рибрейк, а по-късно, както и в първия сет, се стигна до късен пробив, като този път той бе за Медведев и руснакът понижи резултата. В четвъртия сет двамата не си направиха пробиви до 10-я гейм, когато още веднъж международният №5 притисна противника си, с цел да изравни сетовете и да накара надалеч по-опитния си противник да " трепери " за триумфа си довечера в американския мегаполис.
И в случай че драмата за почитателите на тениса до този миг не бе задоволителна, то двамата дадоха още повече от себе си в сет №5. Тогава Рафаел Надал стигна до пробив за 2:3, затвърди го, а по-късно направи и нов подобен за 2:5, като излезе на " Артът Аш ", с цел да сервира за своя 4-и успех. Испанецът обаче сподели уязвимост и позволи пробив, след което Медведев взе подаването си, с цел да се стигне до 4:5. При втория си късмет, в който сервира за мача, Надал позволи да се стигне до точка за пробив при 30:40, откакто бе " зарязан " от първия си сервис. Все отново 33-годишната легенда откри метод да " излъже " противника си и да грабне своята 19-а купа от Големия шлем.
За статистиката Надал остави 5 аса, 5 двойни неточности, 62 уинъра и и 46 непредизвикани неточности. От своя страна Медведев, който от понеделник ще бъде №4 в ранглистата на АТР записа 14 аса, 4 двойни неточности, 75 уинъра и 57 непредизвикани неточности.
Повече за триумфа на Рафаел Надал над Даниил Медведев може да прочетете в SportLive.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР