Световният №1 в тениса Новак Джокович е организирал демонстративната верига

...
Световният №1 в тениса Новак Джокович е организирал демонстративната верига
Коментари Харесай

Премиерът на Сърбия пое отговорност заради турнира на Джокович

Световният №1 в тениса Новак Джокович е провел демонстративната верига " Адриа тур " с напълно благородни цели и цялата виновност за разпространяването на ковид е на локалните управляващи в Сърбия. Това съобщи министър-председателят на западната ни съседка Ана Бърнабич, която пое отговорност от името на сръбското държавно управление.

" Изказвам му цялостна поддръжка. Браво на него! Искаше да направи нещо положително за всички нас, освен за Сърбия, само че и за целия район. Искаше да помогне, да събере пари, за което му благодаря. Ако мога, бих поела цялата виновност, а него да оставят намира. Това желая най-вече. Наша е виновността, че отпуснахме ограниченията, той чу рекомендациите. Аз съм отговорна. Оставете индивида на мира, отговорността е моя! За мен тези шампионати са една хуманна акция. Подкрепям го изцяло! ", съобщи Бърнабич, представена от bTV.

Веригата " Адриа тур " беше планувана като серия от четири минитурнира в страни от някогашна Югославия - в Белград (Сър), Задар (Хър), Подгорица (ЧГ) и Баня Лука (БиХ) в границите на четири поредни уикенда от 13-14 юни до 4-5 юли. Надпреварата беше прекратена преди финала на хърватската спирка по-миналата неделя, когато стана ясно, че куп участници, измежду които и Григор Димитров, са с позитивни проби за COVID-19.

Българският топтенисист беше първият доказан случай, а след това инфекцията беше открита при двама от треньорите му - Кистиан Гро и Алгис Христов, последния му противник - Борна Чорич (Хър), сръбския тенисист Виктор Троицки, двама от треньорите на Джокович - Марко Паники и Горан Иванишевич, както и при самия Новак и брачната половинка му Йелена. Бащата на най-хубавия тенисист в света - Сърджан Джокович, пък си разреши да набеди Димитров като основен провинен за вълната от позитивни проби.

Същевременно сръбският епидемиолог Зоран Радованович отбрани Джокович за организацията на " Адриа тур " и насочи тежки обвинявания към кабинета на премиера Бърнабич.

" Новак е доста интелигентен и пое подобен риск единствено тъй като го излъгаха. Бяха му споделили, че няма проблем с епидемиологичната конюнктура. А това не е по този начин. Той на вятъра повярва на управляващите и системата. Обстановката беше доста по-лоша, в сравнение с му бяха споделили. Новак е отговорен само поради своята доверчивост. Кой би могъл да си намерения, че държавното управление ще го измами? ", разяснява Радованович пред Nova.rs.

Самият Новак Джокович, който в последната седмица два пъти разгласява извинителни писма до международната тенис общественост, още веднъж употребява обществените мрежи, с цел да се обърне към почитателите. Този път намиращият се под карантина 33-годишен белградачанин показа философско обръщение.

" Корабите не потъват поради водата, която ги заобикаля, а поради водата, която влиза в тях. Не позволявайте на това, което ви заобикаля, да влезе вътре във вас и да ви завлече към дъното ", написа в " Инстаграм " Джокович, цитирайки сръбския патриарх Павле.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР