Световният №1 в тениса Карлос Алакарас се класира за финала

...
Световният №1 в тениса Карлос Алакарас се класира за финала
Коментари Харесай

Алкарас не допусна изненада и си уреди мач с Джокович

Световният №1 в тениса Карлос Алакарас се класира за финала в " Уимбълдън " и ще срещне в неделя. Испанецът реализира ненадейно елементарен триумф над Даниил Медведев (трети в ранглистата) в три сета - 6:3, 6:3, 6:3.

Двубоят на Централния корт в Лондон продължи единствено час и 50 минути.

Алкарас (20 г.) стига своя втори край в Големия шлем и първи на " Уимбълдън ". В края на 2022 година той завоюва купата на US Open.

Той е и едвам третият испанец, който ще играе за купата на кортовете на " Ол Инглънд клъб " след Мануел Сантана и Рафаел Надал.

В неделя Алкарас ще се изправи против Джокович в повтаряне на. В него испанецът получи мускулни конвулсии и не съумя да се опълчи на сърбина. Мачът на " Уимбълдън " ще бъде и пряк дуел за първата позиция в ранглистата.

Дотук двамата имат по една победа в срещите посред им.

Срещу Медведев Алкарас не позволи никакви недостатъци, като победи втори следващ съперник от Топ 10 в три сета, както стори и с Холгер Руне. Първата част беше решена от един пробив в края, а във втория сета Алкарас взе два пъти подаването на своя противник.

По-оспорван беше третият сет, в който двамата си размениха пробиви. Алкарас поведе бързо с 3:0, само че по-късно Медведев понижи до 2:3. Последваха още два пробива, преди да се стигне до осмия гейм, който още веднъж отиде на сметката на испанеца.

Той го затвърди с безапелационен сервис гейм и постави завършек на срещата.

" От дете бленувам за това и в този момент стигам до финала. Няма да е елементарно, Новак е легенда, той няма загуба на Централния корт от 2013 година и по тази причина си има причина. Но ще продължа да пробвам и да давам най-хубавото от себе си ", сподели Алкарас след мача.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР