Световният №1 в тениса Даниил Медведев очаквано не беше доволен

...
Световният №1 в тениса Даниил Медведев очаквано не беше доволен
Коментари Харесай

Медведев: Климатиците са виновни

Световният №1 в тениса Даниил Медведев предстоящо не беше удовлетворен от развиването на мача си с Ник Кирьос в осминафиналите на US Open.

Руснакът претърпя проваляне в четири сета, което сигурно значи, че ще загуби първото си място в международната класация идващия понеделник, когато се обнови класацията.

Даниил поздрави австралийския си конкурент за положителната игра, само че и посочи, че се е чувствал болен поради климатичната система на корта. Той напомни, че е имал същите проблеми и предходната година, само че на шампионата в Синсинати.

" Ник игра доста добре и бяхме равностойни до третия сет. Тогава започнах да се усещам зле физически и това беше ключът. Почувствах огромна отмалялост. Бях малко болен и мисля, че е поради климатичната система на корта. През предходната година същото се случи и в Синсинати, въпреки и тогава представянето ми да бе положително. Не е обикновено да се разболявам два пъти в границите на 2,3 седмици. Днес забелязах проблем с гърлото ми и това изигра своята роля. Не желая да звучи като опрощение, тъй като Ник игра доста добре. Той към този момент ме победи в Монреал, а там не бях болен ", сподели руснакът.

Той разяснява и загубата на първото място в ранглистата - отчаяние, от което няма да прави нещастия.

Не е хубаво нещо сигурно, изключително след подобен мач. Разочарован съм и постоянно е мъчно, когато загубиш в Големия шлем. Няма да ме видите да рева в стаята си, въпреки и да го има отчаяние. За няколко дни ще съм печален и ще виждам телефона и преносимия компютър си, някакви сериали. Но първото нещо, което изникна в главата ми след мача, не беше " смут, към този момент не съм номер едно ". Дори не знам на кое място ще съм след шампионата, може би трето или четвърто. Предполагам, че и Карлос (Алкарас) ще ме изпревари. Това е тип мотивация и ще се опитам да се оправям по-добре. Трябва да спечелвам повече точки в Шлема, в случай че желая още веднъж да съм на върха в ранглистата ", добави Даниил.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР