Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович победи с 4:6,

...
Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович победи с 4:6,
Коментари Харесай

Кралят на Уимбълдън е един - Новак Джокович

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович победи с 4:6, 6:4, 6:4, 6:3 дебютанта във край от шампионатите в Големия шлем Матео Беретини в борба за трофея от Уимбълдън. Това е трети следващ триумф на сърбина тук и 6-та купа.

С триумфа той се изравни по оценки с Роджър Федерер и Рафаел Надал – по 20 трофеи в шампионатите от Големия шлем.

Беретини дебютира на край на Големия шлем, до момента в който за Джокович това беше мач №30 във финалите от Шлема.

The final preparations...
— Wimbledon (@Wimbledon)
Първият гейм в първия сет предложи две двойни неточности от страна на №1 в международния тенис Новак Джокович, само че в последна сметка сърбинът взе подаването си и поведе с 1:0. Във вторият гейм Беретини поведе с 30:0, само че разреши равнене, само че с по-събрана игра италианецът изравни - 1:1. В третия гейм Матео поведе с 30:15, само че Джокович изравни и поведе с 40:30 и взе гейма, с цел да повече с 2:1.

В 4-ия гейм Джокович получи опцията да пробие противника, само че не сполучи, защото Матео прати бомбен сервис и изравни. Сърбинът още веднъж получи опцията за пробив, втори в гейма и сполучи, с цел да поведе с 3:1. Сърбинът затвърди пробива си с лекост в петия гейм и повече съществено с 4:1.

Беретини въпреки всичко взе подаването си в 6-ия гейм и понижи резултата, само че в 7-ия Джокович не срещна опозиция и поведе с 5:2. Беретини не искаше да се съобщи рано в този първи сет и в осмия гейм опита да завоюва като на три пъти се измъкна от пробив за повторно, от своя страна той имаше пет благоприятни условия за взимане на гейма си, само че се стигна до 8 равенства. Все отново при шестата си опция италианецът взе подаването си и понижи до 3:5. Противно на всякаква логичност Беретини съумя да върне пробива в края на сета и понижи изоставането си до 4:5, след което застана на сервис. Спечели с изключителна лекост и изравни резултата до 5:5.

Джокович отговори на 3-те поредни гейма на Беретини с подобен на 0 и поведе с 6:5. Беретини не се съобщи и изравни до 6:6, с цел да вкара мача в тайбрек. В него италианецът стартира с мини пробив, а по-късно и го затвърди, с цел да поведе с 2:0. Последва и 3:0, с цел да се стигне до 3:3. Последваха две точки за италианският тенисист и той поведе с 5:3, по-късно с 6:4, последва и ас, с цел да затвори сета със 7:6 и да поведе.

Във втория сет Джокович проби още при първата опция противника и поведе с 1:0, последва и затвърждаване на пробива и резултатът стана 2:0 гейма. Последва нов пробив и №1 в света поведе с 3:0. Само за 68 секунди сърбинът взе четвъртия гейм и поведе с 4:0.

Все отново Беретини стигна до триумфа в петия гейм и понижи разликата до 1:4. В шестия гейм Джокович си взе подаването и поведе с 5:1. С елегантни разигравания Беретини въпреки всичко взе и втори гейм в сета и резултатът стана - 2:5. В осмия гейм Беретини върна единият от пробивите и понижи до 3:5. В деветия гейм Джокович имаше три благоприятни условия за пробив и сетбол, само че ги пропусна. Италианецът употребява психологическият миг и взе гейма, с цел да понижи изоставането си до 4:5.

Все отново Джокович не разреши изненада и при собствен сервис завоюва с 6:4 и изравни сетовете до 1:1.

В третата част Беретини започва със сервис и поведе с 1:0. Последва постоянен сервис гейм за Джокович и пробив в негова изгода, с цел да се стигне до 2:1 за сърбина. В 4-ия гейм от 40:15 в интерес на ракета №1 в света се стигна до равнене, само че в последна сметка Джокович затвърди пробива и поведе с 3:1. Петият гейм влезе в сметката на Беретини, а шестият предложи същинска драма, в която Джокович позволи опция за пробив, само че се измъкна и с ас поведе с 4:2. Последва замяна на сервиси и резултатът стана 5:3. В последна сметка италианецът не съумя да се пребори за сета и загуби с 4:6, а сърбинът поведе с 2:1.

Четвъртият сет стартира равностойно и небрежно се стигна до 2:2 след извоювани сервиси от двамата тенисисти. Петият гейм влезе в сметката на италианецът, който поведе с 30:0 в шестия, само че Джокович се събра и изравни до 30:30 след превъзходна игра, а по-късно и изравни до 3:3. В седмия гейм сърбинът проби, а последната точка пристигна след двойна неточност на Беретини, а Джокович поведе с 4:3. Демонстрирайки страхотната си класа в осмия гейм ракета №1 в света взе подаването си и поведе с 5:3, след което проби и завоюва дуела.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР