Световният №1 Рафаел Надал се класира за 1/4-финалите на Откритото

...
Световният №1 Рафаел Надал се класира за 1/4-финалите на Откритото
Коментари Харесай

Рафа Надал пречупи съпротивата на сърцатия Шварцман

Световният №1 Рафаел Надал се класира за 1/4-финалите на Откритото състезание на Австралия. Носителят на 16 трофеи от " Големия шлем " надигра на 1/8-финалите поставения под №24 аржентинец Диего Шварцман с 6:3, 6:7 (4), 6:3, 6:3 след съвсем 4-часова борба на " Род Лейвър Арина " в Мелбърн. Шампионът от 2009 година и финалист от предишния сезон Надал ще спори за място на полуфиналите с поставения под №6 хърватин Марин Чилич

Двубоят продължи 3 часа и 51 минути и беше много по-оспорван от първичните прогнози, като в дълги интервали Шварцман беше изцяло равносилен на противника.

" Диего е превъзходен тенисист, имам голямо почитание към него. Той сервираше добре през множеството време. Малко съм изтощен, само че съм удовлетворен, че съумях да се боря до края. Това беше първият ми огромен тест през тази година. Такъв мач оказва помощ за увереността, да знам, че мога да устоя 4 часа на корта и то при толкоз огромен интензитет в играта. Щастлив съм, че още веднъж съм на четвъртфиналите ", разяснява 31-годишният испанецът.

 Марин Чилич е четвъртфиналист на Australian Open
Марин Чилич повтори свое достижение от 2010 година

Наложи волята си над Пабло Кареньо Буста
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР