Световният №1 Новак Джокович заяви, че се надява скоро да

...
Световният №1 Новак Джокович заяви, че се надява скоро да
Коментари Харесай

Джокович очаква положителна развръзка в молбата си да играе в САЩ

Световният №1 Новак Джокович съобщи, че се надява скоро да получи отговор дали ще може да играе на шампионатите в Съединени американски щати през март. Сърбинът да влезе в страната преди свалянето на ограничаващите ограничения за неимунизирани от чужбина.

По този метод той се надява да бъде на линия за първите " Мастърс " съревнования през сезона Индиън Уелс (6 - 13 март) и Маями (22 март - 2 април).

През януари Джокович за десети път, с което към този момент има 22 трофея от Големия шлем. След това той не е взел участие в шампионати и ще се завърне в Дубай след седмица.

" Плановете ми след Дубай зависят от Съединени американски щати, очаквам отговор, той не зависи от мен. Скоро ще знам ", съобщи сърбинът пред кореспонденти в Белград, където организира открита подготовка.

Директорите на шампионатите в Индиън Уелс и Маями към този момент показаха предпочитание Джокович да играе и желаеха той да получи особено позволение., който е шеф на Индиън Уелс, съобщи че " ще бъде срамно, в случай че не получи право да взе участие ".

" Всичко е в развой на осъществяване. Благодарен съм на Индиан Уелс и Маями за поддръжката. Те биха желали да мога да играя в техните шампионати. Очаквам скоро да има позитивно решение, само че то не е в моите ръце ", добави водачът в международната класация.

Администрацията на американския президент смъква рестриктивните мерки от 11 май, като не се чака това да бъде променено.

Ако сърбинът не получи позволение да пътува за Съединени американски щати това ще бъде втори случай, в който няма да може да играе на американски шампионат, както се случи на US Open през 2022 година Той пропусна и миналогодишното Открито състезание на Австралия.

" Миналата година пропуснах Индиън Уелс, Маями и Откритото състезание на Съединени американски щати, тъй че няма да е за първи път, в случай че това се случи. Все отново се надявам да не стане още веднъж ".

" Това е всичко, което мога да направя, тъй като позицията ми остава същата ", добави сърбинът, който остава неимунизиран.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР