Световният №1 Новак Джокович бе лишен от възможността да защитава

...
Световният №1 Новак Джокович бе лишен от възможността да защитава
Коментари Харесай

Джокович за Медведев: Свалям му шапка

Световният №1 Новак Джокович бе лишен от опцията да пази купата си в Синсинати, откакто загуби от руснака Даниил Медведев с 6:3, 3:6, 3:6 на полуфиналите. След края на срещата носителят на 16 трофеи от “Големия шлем” похвали съветския си съперник и изрази вяра, че ще е оптимално добре квалифициран за отбраната на идващия трофей - този на US Open.

“Мисля, че изиграх много добър мач. Може би в третия сет, когато бях продънен при 1:1, можех да се оправя малко по-добре, само че когато някой изстрелва втори сервис със 128 благи в час, не прави прекалено много двойни неточности и отпуска ръката при всеки удар, просто би трябвало да му свалиш шапка и да го поздравиш”, разяснява 32-годишният сърбин.

“От 4:3 във втория сет той заигра необикновено. Нямаше какво повече да направя… когато си толкоз убеден, си разрешаваш да играе ш по този начин. Поздравявам го. Той заслужаваше да завоюва мача.

Той несъмнено е един от най-хубавите играчи в света. Със сигурност усъвършенства играта си след тазгодишния Australian Open. Форхендът му е по-добър, придвижването му е по-добро”, сподели още Джокович, разяснявайки своя противник.

“Виждам най-вече позитиви за мен в играта ми. Днес изгубих мач, само че не направих доста неща неправилно. Загубих от тенисист, който играеше необикновено, тъй че одобрявам това и насочвам взор към Ню Йорк, уповавам се да имам добра подготвителна седмица. Искам да се приготвя добре за US Open. Обичам да играя на централния корт там, изискванията доста ми харесват. Ще се боря за купата като всеки различен, одобрявам възможностите си. Чувствам се добре и нямам търпение”, приключи Ноле.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР