Световният №1 Майкъл ван Гервен спчелели един от големите турнири

...
Световният №1 Майкъл ван Гервен спчелели един от големите турнири
Коментари Харесай

Майкъл ван Гервен спечели UK Open за трети път

Световният №1 Майкъл ван Гервен спчелели един от огромните шампионати в календара на PDC (Професионалната дартс корпорация) - UK Open. На финала нидерландецът реализира трагична победа с 11:9 лега над Гъруин Прайс и по този начин за трети път в кариерата си победи в тази конкуренция. Освен това той прибави и стабилен чек на стойност 100 хиляди паунда в банковата си сметка.

Майти Майк стартира мъчно шампионата, само че последователно влезе в познатия темп. Той измъкна сложен триумф с 10:9 над Джейсън Лоу на 1/16-финала, само че по-късно включи на скорост и опустоши поредно Джеймс Уейд с 10:4, Роб Крос също с 10:4 и Дарил Гърни с 10:3, като в този мач Ван Гервен направи и впечатляващ 9-дартов лег.

Michael van Gerwen is that good, he celebrates nine-darters like most players winning a leg! pic.twitter.com/EzMIENP3kL
— Sporting Life (@SportingLife) March 8, 2020
На финала обаче против него застана “Ледения” Гъруин Прайс, който почтено отбрани прякора си. Уелсецът стартира доста мощно дуела и небрежно натрупа преднина от 5:1 лега в своя изгода. Той контролираше събитията на окито, само че и Майти Майк не се предаваше и последователно съумя да стопи изоставането си.

Ключовият миг бе в 14-ия лег, когато Прайс пропусна няколко благоприятни условия за излизане и бе осъден от Ван Гервен, който проби и изравни резултата за 7:7. Това сякаш разклати уелсеца и даде сили на Майти Майк, който завоюва и идващите три лега и едвам за повторно в мача излезе напред в резултата. Макар Прайс да съумя да резервира интригата до края, печелейки идващите два лега, Ван Гервен не се пречупи и съумя да затвъри мача в своя изгода с 11:9.

Michael van Gerwen this weekend...

Six wins
104.47 overall average
2x 110 averages
Nine-dart finish
170 checkout
36 maximums
Third UK Open title

@MvG180 https://t.co/ey6zGrLzg2
— Sporting Life (@SportingLife) March 8, 2020
Всъщност Ван Гервен бе с по-добри индикатори във всяко едно оношение, тъй че триумфът му е изцяло подобаващ. Тай направи 11 максимума, против 6 на Прайс. Средните стойности на нидерландеца бяха 101 точки, до момента в който противникът му приключи със междинен резултат от 99 точки. Майти Майк бе създател и на най-високия чекаут в мача от 136 точки, а също така точността при хвърлянията за излизане бе 45,83%, до момента в който Прайс бе много по-колеблив със своите 28,13%.

@MvG180's 52 individual TV titles include

3x Worlds
5x Prem League
2x World Matchplay
5x World GP
3x Grand Slam
3x UK Open
4x Euros
5x Players Champ
5x Masters
4x World Series Finals
Champs Lge

Aged 30. pic.twitter.com/TTCUzJwWIf
— Sporting Life (@SportingLife) March 8, 2020
Така Ван Гервен завоюва първата си купа за 2020 година и за трети път победи на UK Open, където единствено легендата Фил Тейлър има повече триумфи в този шампионат - 5.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР