Световният №1 и действащ шампион на Уимбълдън Новак Джокович започна

...
Световният №1 и действащ шампион на Уимбълдън Новак Джокович започна
Коментари Харесай

Джокович стартира с чиста победа на "Уимбълдън"

Световният №1 и настоящ първенец на " Уимбълдън " Новак Джокович стартира решително отбраната на купата си от най-престижния тенис шампионат. В I кръг на Откритото състезание на Англия сърбинът се оправи в три сета с Филип Колшрайбер (Гер) - 6:3, 7:5, 6:3 за 2:03 ч. на Централния корт в лондонския " Ол Ингланд Клъб ".

Въпреки безапелационния резултат триумфът на Джокович не пристигна напълно елементарно, като в първите два сета той трябваше да обръща резултата от пробив пасив. Още първият гейм в мача беше изгубен при сервис на белградчанина, само че последва серия от два пробива на неговата сметка и общо четири следващи извоювани гейма, които се оказаха задоволителни за първата част.

Във втория сет сюжетът съвсем се повтори - пробив за Колшрайбер за 0:2, само че мигновен рибрейк от страна на Джокович и равнене. При 5:5 Ноле нанесе втори удар и проби, а по-късно затвори частта при собствен сервис. Интрига в третия сет имаше единствено до резултат 3:3, когато лидерът в схемата проби и затвърди, а най-после записа и още един брейк, с който затвори мача в своя изгода.

Съперник на носителя на 15 трофеи от Големия шлем във II кръг ще бъде американецът Денис Кудла, който се наложи също в три сета над Малек Жазири (Тун) - 6:4, 6:1, 6:3. Досега Джокович в никакъв случай не се е срещал с Кудла в формален мач.

С победа своето присъединяване стартира и миналогодишният финалист в третия за годината шампионат от Шлема - Кевин Андерсън (РЮА). Поставеният под №4 африканец се наложи над Пиер-Юг Ербер (Фр) с 6:3, 6:4, 6:2 и в идната фаза ще се изправи против Янко Типсаревич (Сър), който надви в 5-сетова борба против Йошихито Нишиока (Яп) с 6:4, 6:7 (2), 6:2, 5:7, 6:2.

Вчера своя първи мач на " Уимбълдън " за 2019 година трябваше да изиграе и Григор Димитров. Заради проточилата се среща сред Типсаревич и Нишиока обаче програмата на корт №15 изостана доста и вместо в ранния следобед двубоят сред Димитров и Корентен Муте (Фр) бе избутан чак по здрач, като трябваше вероятно да завърши по-късно нощес.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР