Световният волейболен шампион Полша започна без проблеми участието си на

...
Световният волейболен шампион Полша започна без проблеми участието си на
Коментари Харесай

Полша без проблеми срещу Тунис на олимпийската квалификация

Световният волейболен първенец Полша стартира без проблеми присъединяване си на шампионата в Група D от олимпийските квалификации, на който е хазаин. " Дружина полска " би изрично очертаващия се като новобранец отбор на Тунис с 3:0 (25:15, 25:19, 25:19) в първата си среща на шампионата, играна довечера пред над 9000 фенове в зала " Ерго Арена " в Гданск.

По-късно довечера ще бъде втория мач от днешната стратегия сред тимовете на Франция и Словения. Утре (10 август) играчите на Витал Хейнен ще играят против " петлите " от 16,00 часа българско време, а по-късно от 19,30 часа Тунис ще излезе против Словения.

Най-полезни за международните първенци от Полша станаха влезлите като запаса при започване на втория гейм Александър Сливка (1 ас и 69% успеваемост в атака) и Матеуш Биениек (1 блок, 1 ас и 100% успеваемост в офанзива (6 от 6)) с 10 и 8 точки за успеха.

Официален дебют за Полша направи и натурализираната кубинска звезда Вилфредо Леон, който игра в първите два гейма и се регистрира с 6 точки (43% успеваемост в атака) за триумфа.

За тунизийците Али Бонгуй приключи със скромните 9 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР