Световният волейболен шампион Полша ще бъде без големите си звезди

...
Световният волейболен шампион Полша ще бъде без големите си звезди
Коментари Харесай

Полша без Кубяк и Курек на турнира в Япония

Световният волейболен първенец Полша ще бъде без огромните си звезди Михал Кубяк и Бартош Курек на идния шампионат в Група 10 от Лигата на нациите в Осака (Япония), на който ще играе и България.



Опитният Кубяк, който е капитан на " Дружина полска ", страда от продължителен конюнктивит и има проблеми с ретините на очите си, поради което лекарите му са предложили да не употребява контактни лещи. Пълното му възобновяване ще отнеме сред 30 и 60 дни, което значи, че той ще пропусне остатъка от Лигата. В негово неявяване капитанската лента ще носи центърът Матеуш Биениек. В състава на Полша за шампионата в Япония пък попада младия Бартош Беднож.

Освен това, белгийският селекционер на международните първенци Витал Хейнен е направил 4 промени спрямо шампионата в Група 8, на който бяха домакини в Лодз. Наставникът на Полша е оставил отвън отбора другата звезда Бартош Курек, диагоналът Мачией Музай, разпределителя Гжегож Ломач и центърът Якуб Кохановски и е извикал Лукаш Качмарек, Дамян Шулц, Марчин Коменда и Бартломей Лемански.

Полша ще стартира присъединяване си в Япония против олимпийския вицешампион Италия, който също ще бъде без звездите си Иван Зайцев и Османи Хуанторена. Срещата е в петък (8 юни) от 09,40 часа българско време. След това " Дружина полска " ще играе против домакините в събота (9 юни) от 10,10 часа, а в неделя (10 юни) ще излезе против България от 05,10 часа.

Състав на Полша за шампионата от Волейболната лига на нациите в Осака (Япония):

Разпределители:
Фабиан Джизга
Марчин Коменда

Диагонали:
Давид Конарски
Лукаш Качмарек
Дамян Шулц

Посрещачи:
Артур Шалпук
Александър Сливка
Бартош Кволек
Бартош Беднож

Центрове:
Пьотър Новаковски
Бартломией Лемански
Матеуш Биениек

Либера:
Михал Журек
Павел Заторски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР