Световният таекуондо елит бе този уикенд в София, където се

...
Световният таекуондо елит бе този уикенд в София, където се
Коментари Харесай

Демонстрация на KUKKIWON смая публиката в София, Кралев получи седми дан



Световният таекуондо хайлайф бе този уикенд в София, където се организира 4-ото издание на интернационалния шампионат за Купата на корейския дипломат. Специално за събитието по покана на ръководителя на БФТ Слави Бинев участваха президентът на Световната таекуондо централа KUKKIWON доктор О, почетният ръководител на европейската таекуондо федерация Парк Су Нам, корейският дипломат Н. Пр. Сун Бу Нам, министърът на спорта Красен Кралев и зам.-председател на Народното събрание Явор Нотев.

Турнирът, който се провежда от посолството на Република Корея в България взаимно с Българската федерация по таекуондо сложи връх по посещаемост, като в конкуренцията се включиха 500 състезатели от няколко страни.

Комплексен победител и притежател на Купата на корейския дипломат стана Търговска колегия " Кондор " 2000, следван от Търговска колегия " Херея " и Търговска колегия " Ахил ".След формалното разкриване гостите изгледаха демонстрации от българския демонстрационен тим. Черешката на тортата бе демонстрацията на тима на KUKKIWON, който пред препълнените трибуни в залата направи необикновено шоу. Зрителите станаха очевидци на спиращи дъха осъществявания, а след края състезателите от Корея демонстрираха своето почитание към Слави Бинев, като го понесоха на ръце. Близо час таекуондистите от KUKIIWON раздаваха подписи и фотоси.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше почетен с почетен седми дан по таекуондо за поддръжката си за развиването на таекуондо в България персонално от президента на Световната таекуондо централа KUKKIWON доктор Хюн Дюк О. Почетен пети дан пък получи зам.председателят на Народното събрание Явор Нотев.



“Българската федерация по таекуондо е най-бързо разрастващата се федерация у нас и това се дължи освен на отличната работа на нейния ръководител, само че и на всички треньори и спортисти “, сподели министър Кралев. Той благодари на доктор О, Парк Су Нам и дипломат Сун Бу Нам за доверието, което демонстрират към българската федерация. „ Таекуондото е към този момент измежду водещите спортове в България “, безапелационен беше министър Красен Кралев, и пое ангажимент за още повече триумфи в бъдеще.

В речта си президентът на Световната таекуондо централа доктор О заявява поддръжката на KUKKIWON за основаването на таекуондо център в България, който по думите му ще помогне на България да поеме централна роля за развиването на таекуондото в Европа.

Председателят на БФТ Слави Бинев изрече своята огромна признателност към доктор О за доверието, което има към България, а доказателство за това е фактът, че той посещава България два пъти за една година. Бинев благодари на Красен Кралев за всичко, което спортното министерство прави за федерацията, а от името на всички спортисти и треньори той даде обещание още мног оприятни изненади.

Пред цялостната със фенове и състезатели зала „ София “ бяха показани и част от българските участници в идното през декември в София Европейско състезание по таекуондо за олимпийски категории Никол Чорбанова, Митко Джорджев, Калоян Бинев, Владимир Далаклиев и Теодор Георгиев. Поради големия интерес към демонстрацията на корейския тим, сходно шоу ще има в понеделник в Пловдив, и вторник в Дупница.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР