Световният шмпион Люис Хамилтън е новият лидер във Формула 1

...
Световният шмпион Люис Хамилтън е новият лидер във Формула 1
Коментари Харесай

Люис Хамилтън спечели Гран при на Унгария и изравни рекорд на Шумахер

Световният шмпион Люис Хамилтън е новият водач във Формула 1 след победа в днешния трети кръг от сезон 2020. С днешния си успех в Унгария британецът изравни върха на именития седемкратен международен първенец Михаел Шумахер от осем победи на една и съща писта. Освен всичко това шесткратният международен първенец записа и най-бързата обиколка в днешната конкуренция и по този начин добави още една точка към 25-те за успеха си през днешния ден.

Втори финишира Макс Верстапен на голямо закъснение от спечелилия. Трети се класира другият водач на Мерцедес Валтери Ботас. Ланс Строл остана четвърти, вторият Ред Бул на Александър Албън приключи пети, а четирикратният международен първенец Себастиан Фетел с Ферари - шести.

Люис Хамилтън излезе отпред в в генералното класиране с 63 точки от три надпревари, пред Валтери Ботасс с 58 точки и Макс Верстапен с 33 точки.

На старта всички бяха поставили гуми за дъжд поради времето на пистата " Хунгароринг ".

Световният първенец Люис Хамилтън реагира по най-хубавия метод и поведе решително колоната. Съотборникът му в Мерцедес Валтери Ботас се провали и пропадна от втора до шеста позиция. От това се възползваха по най-хубавия метод Макс Верстапен и Себастиан Фетел.

В трета обиколка първи в бокса за сухи сликове влязоха Леклер и Ботас. Те бяха последвани от всички на пистата. Най-много време загуби Фетел, който имаше проблем в бокса и от трето място отиде чак на девето. Смяната на гумите докара до цялостен безпорядък на трасето.

В 10-ата обиколка Валтери Ботас съумя да изпревари Леклер в битка за шестата позиция. Две обиколки по-рано финландецът опитва офанзива, само че тя приключи с негова неточност при прекъсването на към момента мократа писта.
 Снимка 488683
Източник:

Битката за седмата позиция сред Леклер и Албън стана все по-завързана. Младият водач на Ред Бул беше по-бърз, само че Шарл се защитаваше добре и по този начин двамата бяха застигнати и от Фетел, който се движеше девети.

Албън въпреки всичко съумя да изпревари Леклер и незабавно последва офанзива и от страна на Фетел против своя съотборник. Шарл обаче блокира Себастиан и не му разреши да мине пред него, макар по-добрата скорост на германеца.

В 19-ата обиколка четирикратният международен първенец нанесе своя удар и без помощта на тима самичък взе осмата позиция, изпреварвайки Леклер от външната част на завоя. Това стана много рисковано и за двамата, като става все по-ясно, че от Ферари не могат да менажират водачите си.

В 21-вата обиколка Шарл Леклер с очевидно износени гуми влезе за повторно в бокса и постави гуми хард.

В 30-ата обиколка Фетел влезе за повторно в бокса и постави гуми с най-твърдата примес. Германецът влезе от осма позиция и се върна на трасето 12-и.

В 37-ата обиколка в бокса за нови гуми хард от втора позиция влезе Макс Верстапен. Холандският водач на Ред Бул се върна на трасето на същата позиция.

В идната обиколка тактиката на Ред Бул бе покрита от Мерцедес, които извикаха Хамилтън за повторно в бокса. Люис се върна с нови сликове с меката примес още веднъж като водач на колоната с задатък пред втория Верстапен от 20 секунди.
 Снимка 488684
Източник:

Състезанието офицално се организира без аудитория, само че имаше фенове по поляните към пистата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР