Световният шампион за сезон 2019 в MotoGP - Марк Маркес

...
Световният шампион за сезон 2019 в MotoGP - Марк Маркес
Коментари Харесай

Маркес с десети полпозишън за сезона

Световният първенец за сезон 2019 в MotoGP - Марк Маркес с Хонда завоюва квалификацията на японската писта "Мотеги " и ще потегли първи на старта на следващия ден. Трасето бе единственото в календара, на което Маркес не бе печелил полпозишън в кралския клас. Испанецът заемаше първото място за съвсем цялата подготовка, като в последната обиколка усъвършенства достижението си на 1:45.763 мин. за обиколка.

Зад водача на Хонда ще се наредят трима състезатели с Ямаха. Изненадващо от второ място ще започва Франко Морбидели, който за първи път е топ водачът на Ямаха в подготовка. Зад него следват Фабио Куартараро и Маверик Винялес. Морбидели завърши квалификацията на минимално закъснение от 0.132 сек. по отношение на Маркес, а Винялес можеше да бъде и по-близо, в случай че не бе изгубил време в третия бранш от пистата. Четвъртият водач на Yamaha Валентино Роси завърши квалификацията едвам десети.

Зад Винялес пети остана сателитният водач на Хонда Кал Кръчлоу, което е най-хубавият му резултат в подготовка за сезона. Следващите три места на старта ще бъдат заети от водачи на Дукати - Джак Милър, Андреа Довициозо и Данило Петручи. Пред Доктора ще потегли Алейш Еспергаро с Априлия. Дуото на Сузуку - Алекс Ринс и Жоан Мир ще започва от 11-а и 12-а позиции.

Родният воин Такааки Накагами остана 13-и, а съотборникът на Маркес - Хорхе Лоренсо - 19-и.

Пистата "Мотеги " бе към момента мокра тук-там в квалификацията и сцеплението не бе еднообразно на всички места. Инциденти обаче нямаше.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР