Световният шампион за 2017 Люис Хамилтън сподели своето мнение, че

...
Световният шампион за 2017 Люис Хамилтън сподели своето мнение, че
Коментари Харесай

2017 е последната година, в която болидите изглеждат добре


Световният първенец за 2017 Люис Хамилтън показа своето мнение, че това е последната година, в която болидите ще наподобяват добре. От идващия сезон болидите ще бъдат наложително обезопасени с така наречен ореол. Според британеца сигурността ще се увеличи, само че това ще бъде за сметка на красивия дизайн. Той даже се пошегува, че следващата година може да завърти нов бизнес с джапанки, с което недвусмислено дефинира на какво му наподобяват колите с ореол.

Себастиан Фетел, който е измежду ревностните бранители на новата мярка за сигурност, също призна, че ореолът не е изключително прелъстителен. Той, обаче, има вяра, че естетиката все някак ще се усъвършенства в бъдеще.

" Мисля, че колите ще наподобяват друго идната година. Всичко, което аз съм видял до момента, е друго. Но въпреки всичко ще би трябвало да свикнем. "

Ореолът беше въведен с концепцията водачите да бъдат по-добре предпазени, в случай че при възможна злополука има отхвръкнали огромни обекти като части от ризница или гуми. Също по този начин състезателите биха били по-добре защитени при удар в стена да вземем за пример. Нововъведението провокира полюсни мнения измежду водачите, както и вълна от рецензии и въпроси дали тази мярка е в действителност нужна.

Освен във Формула 1, през 2018 ореол ще бъде употребен във Формула 2, както и в други категории – да вземем за пример Американската Формула 3.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР