Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов

...
Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов
Коментари Харесай

Вилньов може да се върне в Льо Ман

Световният първенец във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов ще е част от тестовия екип на прототипа на Vanwall от клас Хиперкар тази седмица на пистата в Барселона.

Тридневният тест стартира през днешния ден, а с изключение на Вилньов ще карат и Том Дилман, Естебан Герери, който има най-вече тестови километри с този автомобил тази година и Жоао Пауло де Оливейра.

Дилман и Герери са формалните тестпилоти на ByKolles – отборът на Кевин Колес, който „ съживи ” марката и стои зад основаването на прототипа, задвижван от мотор Gibson. Де Оливейра пък поддържа връзки с Колес от 2002 година, когато кара в немската Формула 3.
 Вилньов чака Хамилтън да се върне в челото Вилньов чака Хамилтън да се върне в челото
От отбора отхвърлиха да потвърдят присъединяване на Вилньов в теста, който има две участия в „ 24 часа на Льо Ман ” с Пежо през 2007 и 2008. При първия опит канадецът отпадна, само че през 2008 финишира втори, като дели LMP1 прототипа на французите с Марк Жене и Никола Минасян.
 Тойота резервира водачите си за Льо Ман Тойота резервира водачите си за Льо Ман
Вилньов още като подписа с Пежо разгласи, че преследва „ Тройната корона ” – победи в Монако във Формула 1, „ Инди 500 ” и Льо Ман, също като Фернандо Алонсо. Канадецът към този момент е печелил в Монако и в Индианаполис.
 Официално: Ферари показа прототипа си за Льо Ман Официално: Ферари показа прототипа си за Льо Ман
След тестванията в Барселона Vanwall ще организира шейкдаун на летището в Цвайкбрукен, както и проби на пистата в Мост, на „ Мугело ” и „ Пол Рикар ”, а проектите на отбора са да взе участие в WEC през идния сезон.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР