Световният шампион във Формула 1 Макс Ферстапен призна след финала

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Ферстапен призна след финала
Коментари Харесай

Ферстапен: Напълно заслужена двойна победа

Световният първенец във Формула 1 Макс Ферстапен призна след финала на “Имола”, че е бил обезпокоен да не допусне неточност в сложните атмосферни условия, защото надпреварата стартира на мокра, само че изсъхваща писта, а малко по-късно водачите смениха гумите интермедия със сликове.

Успехът на Ферстапен бе допълнен от второто място на Серхио Перес, с което Ред Бул записа двойна победа в домашния старт на Ферари.

“Винаги е мъчно да стигнеш до подобен резултат. Но през вчерашния ден, както и в петък се борехме доста съществено, за нас се получи доста мощен уикенд. Днес не се знаеше какъв брой ще сме бързи поради атмосферните условия. Но мисля, че тимът изцяло справедливо завоюва двойна победа ", призна Ферстапен.

“Стартът беше доста значим, само че и по-късно трябваше да разчетем оптимално добре изискванията на пистата, както и по кое време да спрем за сликове. Също по този начин беше доста значимо първата ми обиколка след бокса със сликовете да е без неточност, с цел да мога да ги загрея вярно. Но всичко се получи както би трябвало.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР