Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разкри, че не

...
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разкри, че не
Коментари Харесай

Хамилтън: Не следя бройката на чуждите грешки

Световният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън разкри, че не се интересува от това какъв брой и какви неточности позволяват неговите съперници. 34-годишният британец разкри част от своята философия, която включва избягването на съпоставения сред него и останалите.

Петкратният международен първенец наподобява по-уверен от всеки път след 5 победи в откриващите 7 старта от сезон 2019. Той има стабилен задатък от 29 точки пред своя съотборник Валтери Ботас, който дотук е единственият различен водач, успявал да завоюва съревнование през годината. Последната победа на Хамилтън – Гран При на Канада – пристигна след спорно решение на стюардите, които постановиха 5-секундно наказване на Себастиан Фетел (Ферари), който в действителност първи пресече финалната линия.

„ Дали проследявам грешките на другите? Не знам, почтено казано, не се вглеждам толкоз много”, разяснява Хамилтън преди Гран При на Франция. „ Просто заобикалям да се съпоставям с останалите хора. Избягвам да броя грешките им или нещо такова.”

„ Просто се пробвам да екстрахирам доста горделивост от своята работа, както и от репутацията ми на човек, който рядко позволява грешки. Успях да се вкарам в доста добра форма и да върша най-малък брой неточности по време на спортните уикенди.”

„ Това са 21 надпревари и всяка точка е от голяма важност – даже да спечелиш единствено 7 точки или единствено 3, те се прибавят към сметката ти. В това се крие доста горделивост. Страхотно е да си бърз или да разполагаш с бързи водачи, само че в случай че можеш да си всестранно развъртян играч, да работиш добре отвън колата, както и в нея, ще придобиеш качества, каквито другите не биха могли да покажат. Това единствено повишава цената ти като състезател”, добави Хамилтън.

Насладете се на Гран При на Франция, 8-и кръг от сезон 2019 във Формула 1, посредством директните излъчвания на свободните тренировки, квалификацията и самото съревнование – единствено в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР