Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън официално получи титлата

...
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън официално получи титлата
Коментари Харесай

Люис Хамилтън: Трудно ще подобря рекордите на Шумахер

Световният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън публично получи купата си за сезон 2017 по време на годишната асамблея на Международната автомобилна федерация (ФИА). Британският водач завоюва безапелационно четвъртата си купа в спор със Себастиан Фетел и въпреки актуалната акция одеве да свърши, всички към този момент приказват какъв брой още може да побеждава звездата на " Мерцедес ".

Хамилтън разкри, че към този момент не мисли да напуща, макар зачестилите спекулации. " Поне до 2020 година ще съм в шампионата. Настоящите правила ще се задържат до тогава, а по-късно ще забележим. Засега нямам проекти толкоз далеко. Проблемът е, че сезоните стават все по-дълги, а аз към този момент съм на 32 година ", сподели първенецът.

В момента Хамилтън е №1 по извоювани квалификации (72), като усъвършенства върха на Михаел Шумахер през сезона. Британецът изостава от именития немец по други два индикатора – извоюваните трофеи и успехите. ШУмахер е със седем международни трофеи и 91 триумфа.

" Странно е по какъв начин одеве завоювах четвъртата си купа, а някои мои другари към този момент ми приказват по какъв начин мога да взема осем. Това е толкоз далечно, че даже не мисля за него. Честно казано сега не виждам по какъв начин ще подобря върховете на Михаел. Това е доста сложна задача ", добави Хамилтън, който има 62 триумфа в Гран при.

Той посочи, че е благополучен от обстоятелството, че няма с две трофеи повече на този стадий от кариерата си, тъй като по този начин се " усеща по-гладен за триумфи ".

Основната задача за британеца за сезон 2018 ще бъде продобиване на пета международна купа, с което да се изравни с Хуан Мануел Фанджо. Хамилтън изрази и най-голямото си предпочитание за идната година.

" Искам да се боря с Фернандо Алонсо за купата. Ще бъде доста хубаво, в случай че " Макларън " е в челото и Фернандо се върне още по-силен. Имахме някои страхотни борби през тази година и той сподели какъв брой надарен е ", сподели Хамилтън, който караше за " Макларън " сред 2007 и 2012 година

Наскоро Хамилтън и Алонсо влязоха в залата на славата на ФИА, като интернационалната федерация одобри всички 33-а международни първенци.

Иначе на годишната асамблея бяха раздадени голям брой награди. За трети следващ път с наградата за Личност на годината си потегли водачът на " Ред бул " Макс Верстапен.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (174)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР