Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обвини основния си

...
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обвини основния си
Коментари Харесай

Хамилтън обвини Фетел в нарушаване на правилата при кола за сигурност

Световният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън упрекна главния си съперник Себастиан Фетел в редовно нарушение на разпоредбите при кола за сигурност на пистата. Според британеца немският водач на " Ферари " заплашва колите зад себе си с дейностите си при рестартирането на надпреварите.

Хамилтън, който завоюва трагична първа победа за сезона в Гран при на Азербайджан в неделя, прикани шефа по сигурността във Формула 1 Чарли Уайтинг да обясни точки от правилника преди следващатата конкуренция - в Барселона на 13 май.

" Правилата споделят, че когато се появи кола за сигурност, нямаш право да ускоряваш и спираш. Не ти е разрешено да натиснеш педала и по-късно да набиеш спирачки. Не ти е разрешено да залъгваш водача зад теб ", съобщи Хамилтън.

По думите му Фетел нарушава разпоредбите за повторно през сезона. " В Австралия Себастиан форсира, а по-късно спря и за малко да го блъсна. Сега го направи още веднъж, може би към четири пъти ", оплака се водачът на " Мерцедес ".

За втора поредна година надпреварата в Баку води до напрежение сред четирикратните международни първенци. През 2017 година Фетел се движеше зад Хамилтън при кола на сигурност на пистата и при рестарта се стигна до удар сред тях.

След конфликта Фетел се изравни с Хамилтън и го блъсна наново. Тогава германецът упрекна водача на " Мерцедес ", че е понижил газта преднамерено и не му е оставил задоволително време за реакция.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (243)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР