Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е учуден, че

...
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е учуден, че
Коментари Харесай

Хамилтън: Странно е, че ще има състезание в Австралия при тази ситуация

Световният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън е изумен, че Международната автомобилна федерация (ФИА) и промотърът на Гран при на Австралия са склонни да проведат първия старт за сезона в Мелбърн. Британският водач е на мнение, че обстановката с епидемията от ковид COVID-19 в света не би трябвало да се подценява,

Гран при на Австралия е в неделя, а уредниците на конкуренцията оповестиха, че са взели ограничения, с цел да може надпреварата да се организира. Вторият кръг от шампионата, който е след седмица в Бахрейн ще бъде без аудитория, само че в Мелбърн ще бъдат допускани фенове на трибуните на пистата " Албърт парк ".

" Аз съм доста сюрпризиран, че сме тук и ще се състезаваме. Не ме разбирайте неправилно, за мен е ужасно, че ще има старт в Австралия, само че съм малко шокиран ", сподели международният първенец на конференция.

" Виждаме какво се случва по света, а тук в Австралия има доста почитатели, не знам дали една част от света реагира по-бавно. Разбрах през днешния ден, че Тръмп е затворил границите на Съединени американски щати ".

Още при идването на екипите в Мелбърн в сряда беше оповестено, че съревнование ще има. До момента обаче петима чиновници на тимовете са сложени под карантина - четирима от " Хаас " и един от " Макларън ". Всички те са изолирани, защото са показали признаци, сходни на тресчица.

Отборите на " Ферари " и " Алфа Таури ", както и чиновниците на " Пирели ", които са основани в Италия бяха подложени на по-детайлни прегледи при идването им в Мелбърн.

Останалите водачи оповестиха, че имат вяра на ФИА и австралийското държавно управление.

" ФИА има доста повече информация от нас, тъй че аз им имам вяра. Щом съгласно тях е безвредно да бъде извършено съревнование аз нямам проблем ", сподели водачът на " Ферари " Шарл Льоклер.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (569)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР