Световният шампион в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа

...
Световният шампион в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа
Коментари Харесай

Антъни Джошуа иска затягане на мерките срещу допинга

Световният първенец в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа желае да има по-строги ограничения за бйците, които бъдат уличени в приложимост на неразрешени стимуланти.
 Антъни Джошуа: Боксът е игра на тронове
Британецът ще се изправи против Анди Руиз на 1 юни в зала " Медисън Скуеър Гардън " в Ню Йорк, откакто първичния му избор Джарел Милър отпадна от борбата точно поради дадена позитивна допинг проба.

" През последните няколко години боксьори като Канело Алварес, Тайсън Фюри и Били Джо Сондърс дадоха позитивни проби за неразрешени препарати. Те са едни от най-хубавите в сектора.

Представяте ли си ме с игла в този момент или преди в задника ми – бих лятял на кръга. Когато се вгледате в ранглистата с най- положителните боксьори в тежка категория ще видите какъв брой доста от тях са били уличени в приложимост на допинг и ще се запитате по какъв начин са успяли да се изкачат до върха? Бих споделил, че използването на допинг е отвън всевъзможен надзор. Странно е, тъй като въпреки и да се случва, хората, които дават отговор, не се отнасят изцяло съществено към този проблем. Напомня на расизма във футбола, макар че се случва, не се подхваща нищо, с цел да бъде стеснен.

Тайсън Фюри даде позитивна допинг-проба, само че той още веднъж се бие и към този момент никой не си спомня за това. Може би е належащо да се случи нещо съществено, някой да почине на кръга на първо място да се промени. Шест месечно наказване? Не съм се боксирал от девет месеца.

Бих могъл да взема HGH, откакто се бих с Александър Поветкин, да ме заловен, да бъда осъден за шест месеца и отново да се удрям през юни. Такова наказване няма да всее никакъв боязън в боксьорите. Може би организациите би трябвало да подхващат извънредно строги ограничения.

Милър приемаше доста мощни препарати. Неговият случай би трябвало да бъда прегледан по-сериозно. Представяте ли си, в случай че се бях бил с него и се беше случило нещо, може би повече не бих бил същия човек ", сподели Джошуа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР