Световният шампион в тежка категория в бокса във версиите WBA,

...
Световният шампион в тежка категория в бокса във версиите WBA,
Коментари Харесай

Усик обяви още колко битки планира и кога ще се откаже

Световният първенец в тежка категория в бокса във версиите WBA, IBF, IBO Олександър Усик сподели по кое време ще окачи ръкавиците на пирона в изявление за USYK17 в YouTube. Усик, който победи във втори следващ мач Антъни Джошуа през август, сподели, че планува още най-много 3 мача на професионалния кръг, на който няма загуба.

„ След реванша с Джошуа има най-вече още три борби, които мога да бъда пик, три подготовки. Какви борби? С Фюри, с Канело, на НСК " Олимпийски " - и сбогом. Саул искаше да се боксира, само че това ще бъде странна борба, за печелене на пари “

По-рано абсолютният международен първенец в супер междинна категория Саул Алварес назова Усик най-хубавият боксьор на планетата.

Украинецът Усик победи с 2:1 съдийски гласа английския кандидат за купите му Антъни Джошуа предишния месец. След като победи Антъни в реванш, Усик провокира първенеца на WBC в тежка категория Тайсън Фюри на борба. „ Циганският крал “ одобри предизвикването на украинеца, само че боксовите им екипи не можаха да се схванат за датата на борбата. Вместо това бе проведена „ Битката на Британия “ сред Фюри и Джошуа за декември тази година, написа Телеграф.

Представителят на Усик на собствен ред съобщи, че идващият съперник на украинеца може да бъде американецът Дионтей Уайлдър.

Украинецът призна, че в подготовката си за реванша с Ей Джей той е предвиждал и да падне в нокдаун.

„ Както в първия, по този начин и във втория дуел, имахме проект да взема рунд, да направя 2-3 сполучливи комбинации в рунда и наложително да взема края - чук-чук-чук за 10 секунди. Ако, не дай Бог, имам нокдаун – не бързай да ставаш, остани на коляно, изчакай отброяването, възстановил си се и взимаш идващия рунд “, описа Усик.

„ Обсъдихме го, това е бокс. Обикновено боксьорът, когато поема удари, стартира да оцелява, и да демонстрира темперамент. И в този миг го довършват, тъй като не вижда, не усеща дистанцията по този начин, както когато няма световъртеж.

Добре - ще загубиш рунда, само че ще се възстановиш. Коленичи, броят ти - това е тактика, не е плашливост. Това е тактиката на бокса, борба, борба, в която можете да правите дейности когато би трябвало, и които ще ви доведат до победа “, уточни Усик в изявление за канала USYK17 в YouTube.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР