Световният шампион в тежка категория на WBC Тайсън Фюри и

...
Световният шампион в тежка категория на WBC Тайсън Фюри и
Коментари Харесай

Тайсън Фюри е с близо 18 кг по-тежък от Уайлдър

Световният първенец в тежка категория на WBC Тайсън Фюри и кандидатът за пояса Дионтей Уайлдър ще бъдат най-тежки, когато се изправят за трети път между тях в Лас Вегас в събота.

Действащият първенец от Англия Фюри е 125.6 кг, сподели кантарът в „ МГМ Гранд Гардън Арина “ в Лас Вегас, до момента в който американският му съперник Уайлдър тежи 107.9 кг. Фюри, който отхвърли да си смъкна тениската, когато се качи на кантара, е с два кг по-тежък от втория дуел посред им, когато британецът нокаутира Уайлдър в седмия рунд. Американецът от своя страна ще бъде с към 17 кг по-лек в опита да си върне пояса на Световния боксов съвет от непобедения Фюри. Уайлдър тежеше най-вече преди петъчния кантар за втория си мач с Циганския крал – 104.7 кг, по време на загубата си с нокаут от Фюри предходната година.

Двамата бяха разделечени от защита, като английският боксьор още веднъж заплаши „ Бронзовия бомбардировач “ с обидни думи и закани за побой. Запитан по отношение на смисъла на най-тежкия конфликт, Фюри отвърна: „ Означава тотално заличаване за него. Пълно опустошение. Това значи за мен – 125 кг – ще го пратя в Кралската болница на Единбург, не се тормозете за това “. Запитан по отношение на прогнозата си за това по какъв начин ще протече самия мач, Фюри добави: „ С него съществено засегнат на пода, размазан на части, като че ли е бил прегазен от камион. Последният път се оплака, че е имал строшен череп и контузена ръка. Е, нямам самообладание за събота вечер. Наистина ще го нараня съществено. Ще бъде неузнаваем след мача “, сподели още Циганския крал.

Фюри не съумя да смъкна тениската си по време на кантара в петък и това докара до обидни реплики от антуража на Уайлдър, откъдето се чу „ Дебел си, пич! “. Междувременно, британецът отхвърли решението на Уайлдър да смени треньорите си след загубата от него през предишния февруари. Американецът в този момент е квалифициран от някогашния боксьор в тежка категория Малик Скот, който бе нокаутиран от Уайлдър в първи рунд през 2014. „ Това е още един загубеняк, който тренира различен загубеняк по какъв начин да удря. И двамата са нещастници. И двамата не костват и една наденичка “. Уайлдър изигра ролята си в словесната престрелка от Фюри, като подчертава върху своя по-спокоен метод и „ страховит “ подготвителен лагер. „ Спокойствието е ключът към бурята. Знам, че когато не съм спокоен, мозъкът ми е мъгляв. И когато мозъкът ти е мъгляв, тогава взимаш неприятни решения. Но когато си спокоен, можеш да успокоиш бурята. Аз се възродих. Предстои ни възмездие. Нямам самообладание да покажа на света какво съставлявам “, показа той.

Съботният конфликт в тежка категория е третият епизод от тригодишното съревнование сред Уайлдър и Фюри. Двамата приключиха при тъждество в Лос Анджелис през 2018, преди Фюри да запише безапелационен триумф над американеца във втория им мач предходната година. Третият дуел ще се състои след решението на самостоятелен арбитратор през май тази година, който отсъди, че Фюри би трябвало да даде реванш на Уайлдър или ще загуби пояса си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР