Световният шампион в тежка категория на WBC (Световния боксов съвет)

...
Световният шампион в тежка категория на WBC (Световния боксов съвет)
Коментари Харесай

Уайлдър призова Джошуа: Бий се или ми дай ми коланите!

Световният първенец в тежка категория на WBC (Световния боксов съвет) Дионтей Уайлдър прикани британеца Антъни Джошуа да му съобщи шампионските колани на IBF (Международна боксова федерация), IBO (Международна боксова организация) и WBA (Световна боксова асоциация) или да се бие с него незабавно.

Очаква се двамата да се сблъскат на кръга рано или късно, само че наподобява американецът няма самообладание това да се случи допустимо най-скоро. Уайлдър възнамерява да отбрани непринудено своята купа на 3 март против кубинеца Луис Ортис, а Джошуа пък води договаряния с Джоузев Паркър, който е първенец на WBO (Световната боксова организация). Целта на британеца е да сплоти купите с тежка категория.

„ Не желая да наподобявам по този начин, като че ли обезверено преследвам някого. Когато приказваш за това, че искаш да се биеш с най-хубавите, че първенците би трябвало да се бият с първенците, всичко не би трябвало да наподобява като цирк. Аз съм най-дългогодишният първенец, тъй че прояви известно почитание към името ми ”, показа Уайлдър кък британеца.

„ Джошуа и Хората му знаят, че съм огромен риск за тях. Те не желаят да рискуват лесните си облаги. Могат да печелят пари и без да вършат нищо. Какво ви споделя това? Те гледат на спорта като на бизнес. В подобен случай да се откажат от коланите. Дайте ми коланите или се бийте! ”, прикани американецът, който има 39 победи на кръга, 38 от които с нокаут. Последната от тях бе против Бърмейн Стивърн с нокаут още в първия рунд. Джошуа пък отбрани купите си през октомври против наложителния кандидат Карлос Такам.  
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР