Световният шампион в тежка категория на Международната федерация по бокс

...
Световният шампион в тежка категория на Международната федерация по бокс
Коментари Харесай

Ултиматум към Джошуа да се бие с Ортис, а не с Пулев, иначе губи титла

Световният първенец в тежка категория на Международната федерация по бокс и Световната боксова асоциация Антъни Джошуа е изправен пред сериозен проблем и е изцяло допустимо да се раздели служебно с един от поясите си.

След отказването на Владимир Кличко отпадна разновидността за реванш сред двамата в Лас Вегас в края на тази година, което значи автоматизирано, че Джошуа би трябвало да се концентрира върху наложителните отбрани на купите си. Както е известно, формален кандидат за пояса на IBF е Кубрат Пулев и неговите представители дружно с промоутърите на Джошуа към този момент водят договаряния за въпросния двубой. Само че WBA упорства за осъществяване на наложителна отбрана против техния офиицален кандидат Луис Ортис и в изказване по случая даже слага ултиматум на Джошуа.

“WBA заповядва на екипите на Джошуа и Ортис да стартират договаряния между тях. Припомняме, че на 11 януари 2017 година до двете страни беше пратено условието спечелилият от Кличко - Джошуа (на 29 април) да се изправи за наложителна отбрана на купата против Ортис в границите на 120 дни. 95 дни отминаха и надлежно WВА заповядва на двете страни да стартират договаряния. И двата екипа са наясно, че към 3 август имат 30 дни да реализират договореност или WBA ще насрочи различен мач”, написа в изказването на асоциацията.

Това значи, че Джошуа има в действителност малко време да се разбере и с двамата публични кандидати, в случай че не желае да загуби служебно някой от поясите си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР