Световният шампион в тежка категория на Международната боксова федерация и

...
Световният шампион в тежка категория на Международната боксова федерация и
Коментари Харесай

Джошуа стопи ентусиазма за мач с Фюри: Това е фантастика

Световният първенец в тежка категория на Международната боксова федерация и притежател на супершампионската купа на Световната боксова асоциация Антъни Джошуа стопи ентусиазма на почитателите за евентуален конфликт в скоро време против някогашния първенец Тайсън Фюри.

Фюри едвам неотдавна стартира тренировки, само че към момента тежи към 150 кг и не наподобява в естествена професионална форма, а и е неактивен от ноември 2015 година, когато смъкна от трона Владимир Кличко. Оттогава обаче Фюри загуби пояса си на IBF и не се яви за реванш против великия украинец, тъй като даде позитивна допинг проба и след това загуби професионалния си лиценз. Той към момента не му е върнат от Британския боксов ръб, макар че това се чака да стане в скоро време. Самият Фюри неколкократно провокира Джошуа за двубой, само че той не наподобява реален даже през 2019 година, в случай че първо наедрелият Цигански крал не запише една-две рейтингови победи.

Who’s win was more impressive?

RT - Tyson Fury
- Anthony Joshua #boxingkingdom pic.twitter.com/LYgnWo9b0i
— Boxing Kingdom (@BoxingKingdomI4) January 6, 2018
“Мач с Фюри сега е в областта на фантастиката, тъй като той не е във форма и от дълго време не е имал дуел на сметката си. Ако беше в добра форма, щяхме да приказваме за мач още през март месец, не съм аз повода това да не се случи. Топката е в полето на Фюри, аз сигурно съм подготвен да се изправя против всекиго”, сподели Джошуа пред “Дейли Мейл”.

На него му следва сплотяващ двубой против първенеца на Световната боксова организация Джоузеф Паркър на 31 март в Кардиф, а по-късно задачата е борба и против другия притежател на пояс в дивизията - Дионтей Уайлдър - който е първенец на Световния боксов съвет.

New Years Resolution... Family time is the main priority pic.twitter.com/NiEuwPG5jL
— Anthony Joshua (@anthonyfjoshua) January 1, 2018
Целта на Джошуа е до края на 2018 година да стане първият притежател на всичките четири трофеи в тежка категория от Ленъкс Люис насам, който през 2000 година носеше поясите на WBC, IBF и WBA.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР